Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματικός καιροσκοπισμός

Αντιμέτωποι με έναν πρωτόγνωρο γαλαζοπράσινο ψηφοθηρικό καιροσκοπισμό βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι αγρότες. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκτός από τους εκβιασμούς και τα ταξίματα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, επιστρατεύουν κάθε επικοινωνιακό «τερτίπι» προκειμένου να παραπλανήσουν τους αγρότες και να υφαρπάσουν την ψήφο τους.

Τις τελευταίες μέρες το ΠΑΣΟΚ βγήκε με νέα φουρνιά πληρωμένων καταχωρίσεων στον Τύπο για να ξαναδιαφημίσει την πολιτική κοροϊδίας της κυβέρνησης, υπό το σλόγκαν: «Το αίμα νερό δε γίνεται». Μόνο όμως που πίσω από το παραπάνω σλόγκαν κρύβεται η πολιτική αφαίμαξης του εισοδήματος των αγροτών και αφυδάτωσης της ελληνικής γεωργίας, που επιβάλλουν η «Ατζέντα 2000» και η ΟΝΕ. Με την πολιτική αυτή συμφωνεί απόλυτα και η ΝΔ, αλλά δεν το ομολογεί, παρά μόνο επιχειρεί να πλειοδοτήσει σε ψευτοπαροχές και ασκεί ανούσια ψευτοκριτική στην κυβέρνηση.

***

Κι ενώ οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο και δεν ξέρουν τι να καλλιεργήσουν, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσα από διαφημίσεις, ανακοινώσεις και δηλώσεις, συντηρούν το καυγαδάκι των εντυπώσεων, χωρίς να αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων. Ο κύριος άξονας της κόντρας τους, όπως ίσχυε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, περιστρέφεται στο ποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερες προεκλογικές ψευτοπαροχές. Το κορυφαίο παράδειγμα αυτής της ψευτοδιαμάχης είναι για άλλη μια φορά οι αγροτικές συντάξεις πείνας.

***

Μόνο όμως που το «χάπι» της προεκλογικής αύξησης των συντάξεων οι αγρότες το γεύονται από το 1963. Γιατί παρά τις όποιες προεκλογικές ψευτοαυξήσεις που «τσοντάρουν» προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταία 25 χρόνια, οι αγροτικές συντάξεις παραμένουν συντάξεις πείνας. Στην προκειμένη περίπτωση, το προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι οι αγρότες ζητούν σύνταξη ίση με την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ. Τούτο, όμως, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το προσπερνούν αθόρυβα και επιχειρούν να ξεγελάσουν τους αγρότες εξαγγέλλοντας θορυβωδώς αγροτικές συντάξεις που μετά βίας αποτελούν το 1/3 της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ.

Τους χρειάζεται, λοιπόν, ένα καλό «μαύρισμα», ώστε να κοπεί η φόρα στους εκφραστές της ΠΑΣΟΚοΝεοΔημοκρατικής πολιτικής κοροϊδίας και να δυναμώσει η λαϊκή θέληση για φιλολαϊκή - φιλοαγροτική πολιτική.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ