Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Χρήστος έφυγε γεμάτος θλίψη

 Τι, άραγε, σημαίνει η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων γι' αυτήν τη ναρκωμένη κοινωνία, που ωθεί όλο και πιο πολλούς νέους, σε όλο και πιο νέα ηλικία, στα ναρκωτικά;

 

Προχτές οι πληροφορίες από την αστυνομία μιλούσαν για το θάνατο ενός νεαρού, πιθανώς από τα ναρκωτικά.

Χτες το αστυνομικό δελτίο είχε και την ταυτότητα του νεκρού: Ηταν ο 22χρονος Χρήστος Λεμπέσης.

Η είδηση του θανάτου άφησε εμβρόντητους όσους από μας γνώρισαν τον Χρήστο Λεμπέση. Τον Χρήστο της ραδιοφωνικής ομάδας του «18 Ανω», τον Χρήστο, μέλος της Κοινωνικής Επανένταξης, τον Χρήστο στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων θεραπευτών του «18 Ανω», τον Χρήστο στη φυλακή, γιατί έκλεψε ένα μπουφάν όταν ήταν ακόμα στη χρήση. Τον Χρήστο, που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο δωμάτιό του προχτές το απόγευμα, χάνοντας τη μάχη που είχε ξεκινήσει με τα ναρκωτικά, όταν ήταν 15 χρονών.

Ο Χρήστος έφυγε γεμάτος θλίψη, απόγνωση και αναπάντητα ερωτήματα για τη σκληρότητα αυτής της άδικης κοινωνίας.

Τι, άραγε, να σημαίνει η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων γι' αυτήν τη ναρκωμένη κοινωνία, που ωθεί όλο και πιο πολλούς νέους, σε όλο και πιο νέα ηλικία, στα ναρκωτικά;

Τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου, εκατοντάδες παιδιά της Κοινωνικής Επανένταξης συνεχίζουν με ακόμα πιο μεγάλη αποφασιστικότητα να δίνουν και να κερδίζουν τη μάχη της κοινωνικής τους επανένταξης.

Οι «δικαστικές εκκρεμότητες»

Η περίπτωση του Χρήστου απασχόλησε την κοινή γνώμη το καλοκαίρι του 1999, όταν διακόπηκε βίαια η θεραπεία απεξάρτησης και οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί είχε «δικαστικές εκκρεμότητες».

Μάλιστα, ο εγκλεισμός στη φυλακή έγινε μια μέρα πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος απεξάρτησης που είχε ξεκινήσει στο «18 Ανω». Οι «δικαστικές εκκρεμότητες» που εκκρεμούσαν ήταν γιατί τον Οκτώβρη του 1997 μαζί με έναν φίλο του έκλεψε ένα μπουφάν - το οποίο αργότερα επέστρεψε στον κάτοχό του. Παρά τις γνωματεύσεις των θεραπευτών του «18 Ανω», που προειδοποιούσαν ότι η παραμονή του στη φυλακή οδηγεί σε υποτροπή, παρέμεινε στη φυλακή για 42 μέρες. Αποφυλακίστηκε στις 27.7.1999 και ενώ αρχικά επανεντάχτηκε στο «18 Ανω», υποτροπίασε, για να χάσει τελικά τη μάχη με τα ναρκωτικά προχτές το απόγευμα.

  • Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 10 π.μ. στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής (Αγ. Θεοδώρων 6, Περιστέρι).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ