Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ
Υιοθετήθηκε η αντικομμουνιστική απόφαση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Υπερψηφίστηκε τελικά η «πρόταση - σκάνδαλο» καταδίκης του κομμουνισμού από το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη διάρκεια του 16ου Συνεδρίου του που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες.

Στο κείμενο (με τίτλο «Καταδίκη του Ολοκληρωτικού Κομμουνισμού») αναφέρεται ότι δύο ήταν τα «απάνθρωπα ολοκληρωτικά καθεστώτα στον 20ό αιώνα, ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός». Και παρά το γεγονός ότι ο πρώτος έχει καταδικαστεί επισήμως, ο δεύτερος για τους σοφούς «δημοκράτες» της Ευρώπης παραμένει χωρίς καταδίκη.

Στη συνέχεια καταγράφονται με διεξοδικό τρόπο τα «εγκλήματα» που διαπράχτηκαν στις σοσιαλιστικές χώρες, οπότε και το ΕΛΚ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ενωση να καταδικάσει επίσημα τον «ολοκληρωτικό κομμουνισμού».

Παράλληλα, οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών συντηρητικών δυνάμεων προτείνουν μια σειρά μέτρων σχετικά με την καταπολέμηση του κομμουνισμού.

Προτείνουν τη σύσταση ανεξάρτητου ευρωπαϊκού Σώματος για τη συλλογή και την αξιολόγηση πληροφοριών σχετικά με τις παραβιάσεις «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις κομμουνιστικές χώρες. Ζητούν μάλιστα από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες να συστήσουν εθνικές επιτροπές που θα μελετήσουν τέτοια «περιστατικά» και θα παραδώσουν τα «ευρήματα» στο ανεξάρτητο Σώμα.

Ακόμη, οι ηγέτες του ΕΛΚ ζητούν να καθιερωθεί στην ΕΕ «ημέρα θυμάτων του κομμουνισμού» και να δημιουργηθεί «μνημείο θυμάτων του κομμουνισμού» κατ' αντιστοιχία των θυμάτων του ναζισμού. Τέλος, ζητούν από άτομα με θητεία στον κρατικό μηχανισμό των πρώην σοσιαλιστικών χωρών να δηλώσουν το «επαγγελματικό και πολιτικό παρελθόν τους» και να μην καταλάβουν πιθανά κοινοτικά αξιώματα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ενώ καταδικάστηκε από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ