Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία προσφοράς στο παιδικό βιβλίο

Εικόνα της βραβευμένης Εύας Μελά στο παιδικό βιβλίο «Η περιπέτεια μιας καρδερίνας» («Σύγχρονη Εποχή»)
Εικόνα της βραβευμένης Εύας Μελά στο παιδικό βιβλίο «Η περιπέτεια μιας καρδερίνας» («Σύγχρονη Εποχή»)
Με την ευκαιρία του γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου (2/4), ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ετήσιων διαγωνισμών του και στη διάρκεια προχτεσινής εκδήλωσης στη Στοά του Βιβλίου απένειμε τα εξής βραβεία:

Το βραβείο του Κύκλου «Πηνελόπη Δέλτα» στις συγγραφείς Πέπη Δαράκη και Γιολάντα Πατεράκη, για το σύνολο της προσφοράς τους στην παιδική λογοτεχνία. Το βραβείο στη μνήμη του Διονυσίου Τροβά (150.000 δρχ.) στο βιβλίο «Σινιάλα με καθρέφτες» της Ελσας Χίου («Καστανιώτης»). Επαινος δόθηκε στα βιβλία «Τα χρόνια τρέχοντας» της Τούλας Τίγκα («Πατάκης») και «Η τρελόριζα της αγάπης» της Αργυρώς Κοκορέλη («Πατάκης»). Το βραβείο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (200.000 δρχ.) στο βιβλίο «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη («Πατάκης»). Το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου (200.000 δρχ.) στο βιβλίο «Ο χιονάνθρωπος πήρε τη μαμά» της Βούλας Μάστορη («Πατάκης»). Επαινοι δόθηκαν στα βιβλία «Μια φορά μια φωλιά» της Κατερίνας Αναγνώστου («Μίνωας») και «Η Σμαραγδένια» της Μαρίας Λυρατζή («Πατάκης»).

Το βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου (150.000 δρχ.) απονεμήθηκε στην Εύα Μελά για την εικονογράφησή της στο βιβλίο «Η περιπέτεια μιας καρδερίνας» της Γεωργίας Ανεζίνη - Λεράκη («Σύγχρονη Εποχή»). Το «Βραβείο Κ. Π. Δεμερτζήστον Ελληνα δάσκαλο» απονεμήθηκε στον εκπαιδευτικό Χρήστο Μπουλούμπαση, ενώ έπαινοι δόθηκαν στους Μαρίκα Αποστολίδου, Νίκο Βόλτση και Ζωή Σπυροπούλου.

Το έκτακτο βραβείο σε ανέκδοτο ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα τον ελληνισμό της Μ. Ασίας και επίκεντρο το Αϊβαλί στη μνήμη του Σταύρου Σκανδάλη, δεν απονεμήθηκε, όπως και το βραβείο για τη συγγραφή μελέτης με θέμα: Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις στην ελληνική παιδική, νεανική λογοτεχνία, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Επίσης, απονεμήθηκαν το βραβείο των εκδόσεων «Καστανιώτης» (βιβλία αξίας 300.000 δρχ.) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδος και των εκδόσεων «Πατάκη» στο 13ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ