Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
Θύματα οι ναυτεργάτες

Ο νέος ιδιοκτήτης του «OLYMPIA COUNTESS» αξιώνει απ' τις αρχές του Τούρμπαν - όπου βρίσκεται το πλοίο - να διώξουν τους ναυτεργάτες απ' το καράβι

Τα εξιλαστήρια θύματα της...«κατάρρευσης» της εταιρίας ROC του εφοπλιστή Ποταμιάνου, ναυτεργάτες και ναυτιλιακοί υπάλληλοι, εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ ακριβά τα εφοπλιστικά παιχνίδια. Οι Ελληνες ναυτεργάτες - μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «OLYMPIA COUNTESS» του Ποταμιάνου, το οποίο τώρα πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή Κωλλάκη, κινδυνεύουν να μείνουν «αμανάτι» στο Τούρμπαν της Ν. Αφρικής όπου βρίσκεται το πλοίο!

Οι νέοι ιδιοκτήτες του πλοίου έχουν κουρελιάσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και γενικότερα τη ναυτεργατική νομοθεσία! Οχι μόνο αρνούνται να καταβάλουν στους Ελληνες ναυτεργάτες τους μισθούς τους, τα αναδρομικά και αποζημιώσεις, που τους οφείλονται, αλλά, έφτασαν στο σημείο να αξιώσουν τις αρχές του Τούρμπαν να τους διώξουν από το καράβι!

Το άθλιο αυτό γεγονός καταγγέλλει η ναυτεργατική Ενωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με επιστολή που έστειλε προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και προς κάθε αρμόδιο αποκαλύπτοντας ακόμα ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας επιπλέον με την απειλή ότι θα πεταχτούν βίαια από το πλοίο, πιέζουν τους Ελληνες ναυτεργάτες να αποδεχτούν απαράδεκτους εργασιακούς όρους που περιλαμβάνουν μείωση των νόμιμων αποδοχών.

«Ζητάμε - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και γενικότερα η ναυτεργατική ελληνική νομοθεσία, να καταβληθούν δεδουλευμένοι μισθοί αναδρομικά, άδεια, αποζημίωση 45 ημερών και τα εισιτήρια επαναπατρισμού των συναδέλφων μας στην Ελλάδα». Το Σωματείο απαιτεί ακόμα να ληφθούν μέτρα ώστε πριν το πλοίο αποπλεύσει από το λιμάνι του Τούρμπαν, να καταβληθούν στο ΝΑΤ, στα άλλα ταμεία των ναυτεργατών, αλλά και στα δημόσια ταμεία όλες οι οφειλές που βαρύνουν το πλοίο.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Φλεβάρη οι υπάλληλοι των γραφείων της εταιρίας του Ποταμιάνου έχουν τεθεί από τον εφοπλιστή σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, ενώ απλήρωτοι παραμένουν και οι ναυτεργάτες των υπόλοιπων πλοίων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ