Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ
Ο ΟΕΚ παίρνει πίσω τα σπίτια

Τους παίρνουν πίσω το σπίτι που τους παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κλήρωση, γιατί βρέθηκε, όπως λέει η Υπηρεσία, λάθος στο απογραφικό δελτίο!

Πρόκειται για έναν μικρό αριθμό οικογενειών που η τύχη τους, αφού πρώτα τους χαμογέλασε, στη συνέχεια έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος τους. Πίστεψαν ότι το όνειρό τους να αποχτήσουν σπίτι έγινε πραγματικότητα, όταν τους ανακοινώθηκε κατά την τελευταία κλήρωση για τις νέες εργατικές κατοικίες της Νέας Ευκαρπίας ότι έχουν τους τυχερούς αριθμούς. Μετά από μερικούς μήνες όμως τους ειδοποίησαν ότι στο απογραφικό τους υπήρχαν λάθη και για το λόγο αυτό χάνουν το σπίτι. Εφτασαν στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσαν να πιουν νερό, λένε με καημό οι ίδιοι...

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Θωμά Σπαχή, στον οποίο παραχωρήθηκε τον Ιούνιο μετά από κλήρωση εργατική κατοικία στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβρη με έγγραφό της η υπηρεσία τον ειδοποίησε ότι τον αποκλείει από την κληρωθείσα κατοικία, γιατί στο απογραφικό δελτίο δηλώθηκε το καθαρό αντί το ακαθάριστο εισόδημά του. Σαν αποτέλεσμα της δήλωσης εσφαλμένου εισοδήματος, αναφέρει το έγγραφο, ο Θ. Σπαχής κατατάγηκε στη Γ΄ κατηγορία κι όχι σε μια άλλη κατηγορία και ως εκ τούτου χάνει το σπίτι.

Εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ προχώρησε σε οριστικό αποκλεισμό από την κληρωθείσα κατοικία, δεδομένου ότι δεν μπορεί ούτε κατ' ελάχιστον να υποστηριχτεί ότι το λάθος στη δήλωση έγινε από σκοπιμότητα. Αφού οι υπάλληλοι του ΟΕΚ δεν επαρκούσαν, όπως ισχυρίζονται και όπως είναι γεγονός, να κάνουν στην παραλαβή τον έλεγχο του απογραφικού δελτίου και των δικαιολογητικών, δεν μπορεί να κρίνουν στη συνέχεια με τόση αυστηρότητα κι ενώ δεν υπάρχει πλέον περίπτωση επανόρθωσης του λάθους. Γιατί πράγματι, στην περίπτωση που το λάθος στη δήλωση εντοπιζόταν πριν την κλήρωση, ο δικαιούχος απλά θα κατατασσόταν σε άλλη κατηγορία, ενώ τώρα μετά την κλήρωση αποκλείεται οριστικά μια οικογένεια που έχει τόση ανάγκη για τη στεγαστική της αποκατάσταση.

Ο Θ. Σπαχής σε αίτησή του προς το ΔΣ του ΟΕΚ γράφει ότι συντηρεί πενταμελή οικογένεια, ενώ προσέχει και τον πατέρα του που είναι σοβαρά άρρωστος.

«Δεν έχω στον ήλιο μοίρα. Είναι η μοναδική φορά που στάθηκα τυχερός, γιατί δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζω να μπορέσω να μείνω σε δικό μου σπίτι», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ