Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυτή βρέθηκε!

Εργαζόμενη μεγαλώνει μόνη τέσσερα παιδιά και χάνει το 45 τ.μ. σπίτι της λόγω προστίμων

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές χρωστάνε στο ΙΚΑ μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοβιομήχανοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταβάλλουν τις δικές τους ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ούτε των εργαζομένων που παρακρατούν και όμως δεν έχουν συνέπειες. Αντίθετα η κυβέρνηση τους «επιβραβεύει» με δεκάδες χαριστικές ρυθμίσεις. Το ΙΚΑ διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς, μόνο που σκόπιμα η δραστηριότητά τους παρουσιάζει μονομέρεια.

Η Ιωάννα Λάσκαρη, νυχτερινή νοσοκόμα σε γηροκομείο της Ν. Φιλαδέλφειας, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. Διαθέτει ένα αγρόκτημα στον Ασπρόπυργο, όπου έχτισε ένα σπίτι 45 τ.μ. αυθαίρετο. Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ανακάλυψαν την παρανομία και επέβαλαν το ανάλογο πρόστιμο, ύψους 257.886 δρχ., ενώ και η Πολεοδομία επέβαλε πρόστιμο, ύψους 870.000 δρχ. Η Ιωάννα είναι χήρα με τέσσερα παιδιά, από τα οποία το ένα αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα. Στην αρχή δεν είχε δουλιά, αλλά και μετά που βρήκε ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αποτέλεσμα είναι με τους τόκους το χρέος της προς το ΙΚΑ να ανέλθει στα 3 εκατ. δραχμές και το Ιδρυμα να προχωρήσει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό του αγροκτήματος, που έχει οριστεί για τις 17 Μάη 2000.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ενήργησαν με βάση τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες. Αδιαμφισβήτητα, όμως, πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία. Πολύ περισσότερο μπροστά στην υπαρκτή, τεράστια εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή της ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ