Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Εξαγγελία που «σημαδεύει» δικαιώματα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους χαμηλόμισθους, προκαλεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

«Την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον παρατρεχάμενό τους, πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας «για τις νέες τους αθλιότητες», σε σχέση με την εξαγγελία για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό σε όσους αμείβονται με τα κατώτερα όρια της ΕΓΣΣΕ και καλεί τους οικοδόμους «στις 9 Απρίλη να καταδικάσουν αυτούς και όλους όσοι συμπλέουν μαζί τους, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αγώνα».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η εξαγγελία «εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης για την απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές για την ασφάλιση των εργαζομένων και τη συνειδητή χρεοκοπία του ΙΚΑ».

«Πρόκειται - σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας - για μια νέα προεκλογική απάτη, που θα την πληρώσει το ΙΚΑ, όπως και στο παρελθόν έχει πληρώσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες και άσκηση κοινωνικής πολιτικής με τις πλάτες των εργαζομένων». Τονίζει, επίσης, ότι επιδιώκεται ο εγκλωβισμός των ψηφοφόρων και η κλοπή της ψήφου τους, αλλά και το άνοιγμα του δρόμου για καταβολή των εισφορών εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους, καθώς και την απαλλαγή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «από τον πονοκέφαλο της υπογραφής της ΕΓΣΣΕ στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής».

Στο μεταξύ, η ψηφοθηρική και αντεργατική εξαγγελία προκάλεσε χθες νέο «γύρο» δηλώσεων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζει, παρά την αμφισβήτηση από μέλη της διοίκησης ότι υπήρξε ανάλογο αίτημα της ΓΣΕΕ και παρ' όλο που δεν έχει συζητηθεί στα όργανα της Συνομοσπονδίας, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ζήτημα που έχει τεθεί εδώ και μήνες! Επίσης, συνεχίζει να προκαλεί, υποστηρίζοντας και χαιρετίζοντας το μέτρο, ενώ θεωρεί ότι η αντιπαράθεση το αδικεί και το θέτει σε κίνδυνο, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή σ' αυτό συμβάλλουν και εκλεγμένοι συνδικαλιστές, που ξεχνούν «τη θεσμική τους ιδιότητα»!

Περί ανέξοδων υποσχέσεων, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γ. Μανώλης, γραμματέας της ΓΣΕΕ, που σημειώνει την έκπληξή του ότι υπήρξε ανάλογο αίτημα της ΓΣΕΕ για το συγκεκριμένο μέτρο. «Καλοδεχούμενη» από το συνδικαλιστικό κίνημα, θεωρεί τη ρύθμιση ο Α. Καλύβης, αν. γραμματέας της ΓΣΕΕ, θεωρώντας ότι πρέπει η εφαρμογή του να είναι διαρκής και να συνοδευτεί από ...διασφαλίσεις για τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ