Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Προκλητική απόλυση

Απέλυσε εργαζόμενο που είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του δημοσίου για τον τρόπο πώλησής της

Στην προκλητική και παράνομη απόλυση του εργαζόμενου Λευτέρη Αράπογλου, προχώρησε προχτές η αμερικανική διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ». Ο απολυμένος είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της επιχείρησης, που θεώρησε ότι τη συκοφάντησε, επειδή κατέθεσε μήνυση ενάντια στο ελληνικό δημόσιο, καταγγέλλοντας ότι η πώληση της «ΣΟΦΤΕΞ» στην αμερικανική πολυεθνική κοινοπραξία «Λόκριτζ» έγινε με χαμηλό τίμημα και με αδιαφανείς όρους. Διαμαρτυρόμενος, ο Λ. Αράπογλου για την άδικη απόλυσή του, βρίσκεται επί 48 ώρες έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας αναρτήσει πανό, στο οποίο επισημαίνει τους λόγους της απόλυσής και απαιτεί την ακύρωσή της.

Η προκλητική αυτή ενέργεια της διοίκησης της «ΣΟΦΤΕΞ» αποτυπώνει στο έπακρο τις αντεργατικές διαθέσεις της εργοδοσίας. Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Χρ. Κατσιούλιας, μέλος της διοίκησης του σωματείου, σημειώνει: «Απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας να ακυρώσει άμεσα αυτή την προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας και τονίζουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επαναπροσληφθεί ο απολυμένος».

Στο μεταξύ οι αντεργατικές, αλλά και οι διαλυτικές για την εταιρία προθέσεις της διοίκησης, «επισημοποιούνται» και έμπρακτα με την επινοικίαση της παραγωγικής μονάδας του εργοστασίου της Αθήνας Χ1. Η διοίκηση παραχώρησε τη συγκεκριμένη μονάδα στην επιχείρηση κατασκευής χαρτοκιβωτίων ΕΛΠΑΚ, θέτοντας τους 61 εργαζόμενους της μονάδας στην υπηρεσία της ΕΛΠΑΚ. Αυτή η εξέλιξη, σηματοδοτεί την παράδοση και άλλων τμημάτων σε εργολάβους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αλλά και για την κομμάτι - κομμάτι πώληση της ίδιας της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ