Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής

Στους προκλητικούς χαρακτηρισμούς του Απ. Κακλαμάνη απαντούν οι Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ

Την αντίδραση των συνταξιούχων προκάλεσε η προκλητική τοποθέτηση του Απ. Κακλαμάνη, περί άμαζου κινήματος και περί συνταξιουχικών σωματείων - σφραγίδων. Με ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ απαντούν στον πρόεδρο της Βουλής και προειδοποιούν πως οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν, όσο συνεχίζεται η βάρβαρη πολιτική.

Οπως σημειώνουν οι Ομοσπονδίες, ο Απ. Κακλαμάνης είπε για σωματεία - σφραγίδες και για κινητοποιήσεις πενήντα ανθρώπων. «Στον Απ. Κακλαμάνη - επισημαίνουν - θέτουμε το ερώτημα: Πιστεύετε ότι πενήντα συνταξιούχοι ήταν δυνατό να ανοίγουν τις πόρτες των πρωθυπουργικών γραφείων των Μητσοτάκη - Παπανδρέου - Σημίτη; Τον πληροφορούμε ότι η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ έχει μέλη 120 σωματεία, με περισσότερους από 35.000 οργανωμένους συνταξιούχους και πάνω από 23.000 ψηφίσαντες, η Ομοσπονδία ΤΕΒΕ 86 σωματεία με ανάλογη δύναμη και αντίστοιχα οι Ομοσπονδίες ΤΣΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ κ. ά.».

Οι Ομοσπονδίες υπενθυμίζουν ότι ο Απ. Κακλαμάνης στις εκλογές του '93 είχε στείλει επιστολή στους συνταξιούχους που τους έλεγε πως «η αυριανή σοσιαλιστική κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου θα ενδιαφερθεί αποτελεσματικά για τη βελτίωση της θέσης των συνταξιούχων και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν σε βάρος τους από τη ΝΔ». Οπως επισημαίνουν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν αποκατέστησε τις σοβαρές αδικίες της ΝΔ με τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους, αλλά «μας "περιποιήθηκε" κατάλληλα με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα το Μάρτη του '95».

Το μίσος του Απ. Κακλαμάνη - συνεχίζουν - προς τους συνταξιούχους δικαιολογείται γιατί χαλάνε το «κοινωνικό σοσιαλιστικό» προφίλ της βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. «Οι συνταξιούχοι - καταλήγει - θα τους πληρώσουν με την ψήφο τους, όπως τους αξίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ό,τι έκαναν και δεν έκαναν για τους συνταξιούχους, που τους οδήγησαν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση και δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται, όσο συνεχίζεται η βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές που σχεδιάζεται η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης. Να το ξέρετε, θα μας έχετε συνέχεια στα πόδια σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ