Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανάδειξη του Ανακτόρου των Αιγών

Μελέτη ανάδειξης και ανάπλασης του Ανακτόρου των Αιγών στην Πέλλα, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και με μόνο ένα σύμβουλο να μειοψηφεί, ο οποίος εκτίμησε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί η σύσταση αρχαιολογικής επιτροπής μελέτης του μνημείου. Ισως, όμως, λόγω του ότι το έργο «πάει» προς ένταξη στο Γ΄ ΚΠΣ, να μην υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος...

Η μελέτη αποτελείται από επιμέρους προμελέτες συντήρησης του Ανακτόρου, το οποίο κρίθηκε ότι θα έπρεπε να συμπληρώσει - από την άποψη της πρόσβασης των επισκεπτών - το ταφικό σύνολο που είναι ήδη επισκέψιμο στον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται περίπου διακόσιες χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Ο χώρος ανασκάπτεται από το ΑΠΘ. Οι προμελέτες αφορούν στην αποστράγγιση των υδάτων, την πυρασφάλεια και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το ανάκτορο θα περιφραχτεί, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης και χώρος εξυπηρέτησης των επισκεπτών (πωλητήριο, εποπτικό υλικό κλπ.) και θα κατασκευαστούν χαμηλές μεταλλικές εξέδρες με θέα στον κάμπο. Τα δε ψηφιδωτά θα συντηρηθούν και θα προφυλαχτούν με στέγαστρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ