Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Εμφύλιος σε απόσταση αναπνοής

ΠΟΡΤ-Ω-ΠΡΕΝΣ.-

Μία ακόμη διαδήλωση για την απομάκρυνση του προέδρου Ζαν Μπερτράν Αριστίντ κατέληξε σε επεισόδια και ο εμφύλιος είναι πια ορατός...

Την ίδια στιγμή, ραδιοφωνικοί σταθμοί του Πορτ-ω-Πρενς μετέδιδαν ότι περίπου 20 ένοπλοι Αϊτινοί, εξόριστοι στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, επέστρεψαν στη χώρα και μετέβησαν στην πόλη Γκονάιβες, με επικεφαλής τον Γκι Φιλίπ, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και είχε διαφύγει από την Αϊτή το 2002.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η επιστροφή των εξόριστων έχει σχέση με επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στα σύνορα Αϊτής - Δομινικανής Δημοκρατίας, όταν σε ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας Δομινικανός στρατιώτης και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Τέλος, κατά της βίαιης απομάκρυνσης από την εξουσία του Προέδρου της Αϊτής τάχθηκαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και χώρες της Καραϊβικής με κοινό ανακοινωθέν έπειτα από συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον, καλώντας τον ωστόσο να δράσει αποφασιστικά για να θέσει τέρμα, με ειρηνικό τρόπο, στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ