Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογικές κόντρες...

Εκ νέου κόντρα πάνω στο υπαρκτό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προέκυψε χθες ανάμεσα στη Διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και την δήμαρχο Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη, με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της χωματερής Ανω Λιοσίων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η δήμαρχος Αθηναίων διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στη χωματερή τις μέρες της κακοκαιρίας και ζήτησε εκ νέου τη δημιουργία Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης στο δήμο. Εστίασε, δηλαδή, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς για μια ακόμη φορά φάνηκε πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει το διάστημα εκείνο. Προσπέρασε το γεγονός ότι η παράταξη στην οποία ανήκει, αλλά και το κόμμα της καμία ενέργεια δεν έχουν κάνει για να προχωρήσει η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης του προβλήματος. Ευθύνες αναλογούν, βέβαια, και στην προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, η οποία, παρότι γνωρίζει τον περιορισμένο χρόνο «ζωής» της υπάρχουσας χωματερής των Ανω Λιοσίων, δεν έχει πιέσει για τη δημιουργία άλλων δύο Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που είναι απαραίτητοι στην Αττική. Αντίθετα, φαίνεται να αποδέχεται «λύσεις» ιδιωτικοποίησης συνολικά του τομέα καθαριότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Απαντώντας χθες στην Ντ. Μπακογιάννη, η Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ δήλωσε ότι «όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν (από την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ) αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και με αποτελεσματικό τρόπο. Σχόλια και καταγγελίες περί του αντιθέτου μάλλον αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι το σύνολο των δήμων - μελών του ΕΣΔΚΝΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ