Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι κομμουνιστές προτείνουν

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η περιθωριοποίηση των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών και του συνεταιριστικού κινήματος δε λύνονται με ενοποιήσεις ή με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και της ΔΩΔΩΝΗΣ. Οι μετοχές της ΑΤΕ πρέπει να αποδοθούν στις Ενώσεις, χωρίς να τις αγοράσουν, αφού οι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έφτιαξαν και την ΑΤΕ και τη ΔΩΔΩΝΗ για να βελτιώσουν το εισόδημά τους.

Οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, αν θέλουν την επιβίωσή τους, πρέπει να αγωνιστούν για να ανατραπεί η σημερινή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, και να διαμορφωθεί μία άλλη αγροτική πολιτική που θα αναγνωρίζει το ρόλο των συνεταιρισμών και θα βελτιώνει το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να απαιτήσουν αγωνιστικά την προνομιακή ενίσχυση των ίδιων και των συνεταιρισμών και την ταυτόχρονη κατάργηση του αντιαγροτικού νόμου για τους συνεταιρισμούς, που τους μετατρέπει σε Ανώνυμες Εταιρίες μεγαλοαγροτών και εμποροβιομηχάνων. Να απαιτήσουν κρατική, κοινωνική, αναπτυξιακή ΑΤΕ.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να απειθαρχήσουν στην ΕΕ και στην ΟΝΕ, στα κόμματα που την υπηρετούν και στους συν αυτοίς. Να παλέψουν μαζί με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου και της πόλης για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θα παλεύει, ανάμεσα σε άλλα:

  • Για να υπάρξει μία φιλοαγροτική πολιτική με ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας
  • Για παραγωγικό συνεταιρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας
  • Για κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων. Με εγχώρια γεωργική έρευνα
  • Για ολοκληρωμένες κλαδικές και περιφερειακές αναπτυξιακές πολιτικές με βάση τα αγροτικά προϊόντα εθνικής σημασίας, για ΑΤΕ κρατική, κοινωνική, αναπτυξιακή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ