Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
«Οδικός χάρτης» και για το Κασμίρ...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το χρονοδιάγραμμα στο οποίο συμφώνησαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των κυβερνήσεων Ινδίας και Πακιστάν προβλέπει ότι ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν μετά τις εκλογές στην Ινδία, το διάστημα Μάη - Ιούλη, και στη συνέχεια Ιούλη - Αύγουστο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες στους δημοσιογράφους ο στρατηγός (Πρόεδρος, για τους φίλους) Περβέζ Μουσάραφ, «το Κασμίρ θα συζητηθεί πολύ» στη διάρκεια των επαφών αυτών, και «στην πορεία, θα εξεταστεί σε ποιο στάδιο θα ενταχθούν και οι κάτοικοι του Κασμίρ στο διάλογο».

Ο «οδικός χάρτης», στον οποίο κατέληξαν οι διπλωμάτες, είναι, βέβαια, εξαιρετικά ευαίσθητη διαδικασία και είναι από αμφίβολο ως απίθανο να αποφέρει καρπούς - πράγμα που ίσως εν μέρει εξηγεί το γιατί η κυβέρνηση Βάτζπαϊ επέλεξε να αναβάλει τις επί της ουσίας συζητήσεις για μετά τις εκλογές.

Στο μεταξύ χτες ο θόρυβος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Πακιστάν διατηρούνταν, λόγω της συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ο στρατηγός Μουσάραφ - στην οποία επανέλαβε ότι δε θα σταματήσει το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών κεφαλών και πυρηνικών πυραύλων και δε θα επιτραπούν επιθεωρήσεις από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ/OHE)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ