Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πινακοθήκη «Πολιτιστικής Παρέμβασης»

Τη μικρή Πινακοθήκη «Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Παρέμβαση» φιλοξενεί από προχθές ο Δήμος Αγίου Παύλου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης -Κέντρου Νεότητας. Πρόκειται για τη συλλογή έργων, η οποία άρχισε να δημιουργείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» κατά της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ και θα ακολουθήσει την πορεία της «Ολυμπιάδας Ειρήνης» μέχρι το Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η μικρή Πινακοθήκη της «Θεσσαλονίκη: Πολιτιστική Παρέμβαση» περιλαμβάνει έργα, που χάρισαν καλλιτέχνες από Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κούβα, Ουρουγουάη, τις ΗΠΑ και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι είναι μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, των Συλλόγων Εικαστικών Καλλιτεχνών Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, μίλησαν για τους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης η Αφροδίτη Καραμανλή, υπεύθυνη για τη διοργάνωση της έκθεσης και ο Γιάννης Πρόιος, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Επιτροπής Ειρήνης.

«Οι καλλιτέχνες και όλοι οι άνθρωποι που ζουν στο καπιταλιστικό σύστημα υφίστανται όλα τα δεινά του καπιταλισμού», τόνισε η Αφρ. Καραμανλή. «Η εμπορευματοποίηση της Τέχνης έχει αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό της... η παιδεία για την ανάπτυξη των Τεχνών από πλευράς της πολιτείας συνειδητά υποβαθμισμένη. Τα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας έχουν οξυνθεί και ο καπιταλισμός προσπαθεί να επιβιώσει με πολέμους σε διάφορα σημεία της Γης. Εμείς οι καλλιτέχνες μάθαμε από τους δασκάλους μας να αγαπούμε το ωραίο στη ζωή και να σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ