Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «Πυξίδες»

Εργα του Μάρκου Κόγια
Εργα του Μάρκου Κόγια
«Πυξίδες» τιτλοφορείται η έκθεση που παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Τα έργα ανήκουν στη συλλογή του Μάρκου Κόγια, η οποία «διατρέχει» την ελληνική τέχνη, όπως διαμορφώθηκε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και καλύπτει δειγματοληπτικά σημαντικές στιγμές και μορφές της. Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η Αθηνά Σχινά. Παράλληλα με την έκθεση (έως τις 28/3), συνεχίζεται η παρουσίαση έργων του Δημήτρη Γιολδάση και δημιουργίες Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων παρουσιάζεται η περιοδεύουσα έκθεση «Ολυμπιακό Πνεύμα και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη», που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Αδάμ - "Πέργαμος"». Παρουσιάζονται 57 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιακής φωτογραφίας και βιντεοκατασκευές. Δημιουργίες των: Π. Τέτση, Γ. Ψυχοπαίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Φ. Πατρικαλάκη, Μ. Μανουσάκη, Ε. Σακαγιάν, Ν. Καναγκίνη, Β. Τσαλαματά κ.ά. Επιμέλεια έκθεσης: Π. Κουνενάκη.

Γλυπτά και ζωγραφική των Τάκη Λουκάτου και Ελένης Χατζηπουλίδου παρουσιάζονται στο Μορφωτικό Κέντρο Εκδηλώσεων - Ομιλιών (Μιχ. Βόδα 28). Τα έργα αποτελούν ερεθίσματα των καλλιτεχνών από την ποίηση, το θέατρο και το χορό. Διάρκεια έκθεσης έως τις 22/2.

Στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδη» (Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη) παρουσιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ