Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ποιητικές εικόνες

«Στον αστερισμό της ελιάς» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Αννας Μαυροειδή - Σκουλαρίκη, που φιλοξενείται στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ο ιστορικός Τέχνης Γ. Κολοκοτρώνης και η επιμελήτρια Χριστίνα Πρέκα, «η Αννα Μαυροειδή, με την αδιαμφισβήτητη τεχνική ενός έμπειρου ακουαρελίστα, αναπαριστά επιβλητικούς, ηλικιωμένους κορμούς που μοιάζουν σαν γίγαντες όταν συγκριθούν με τα καχεκτικά δέντρα που στολίζουν το μηχανοποιημένο τοπίο των πόλεων. Ζωγραφίζει τις λεπτομέρειες σαν αφαιρετικούς χρωματικούς όγκους και με δεξιοτεχνική ικανότητα τους ανασυνθέτει, δημιουργώντας ποιητικές εικόνες πιο ελαφριές από την πραγματικότητα».

Η Αννα Μαυροειδή - Σκουλαρίκη δουλεύει εδώ και χρόνια υπό την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου του χρωστήρα Παναγιώτη Τέτση, ενώ παράλληλα θαυμάζει την τεχνική της ακουαρέλας του αξέχαστου Πάρι Πρέκα, απ' όπου και επηρεάζεται η δουλιά της.

«Εχει αφομοιώσει "τον τρόπο" να μετατρέπει την οπτική πραγματικότητα σε χρώματα και τόνους, αποφεύγοντας τις ακριβείς περιγραφές, προς όφελος της έκφρασης της εμπειρίας. Οι εικόνες της, εντυπωσιακές συνθέσεις έντασης, χωρίς την αγωνία του καλλιτέχνη για βροντερές καινοτομίες, καταφέρνουν να παρασύρουν το βλέμμα στην εξερεύνηση και την απόλαυση».

Σημειώνουμε ότι τη βραδιά των εγκαινίων εισαγωγή στο έργο της δημιουργού έκανε η γνωστή ζωγράφος Μερόπη Πρέκα. Μίλησε, επίσης, ο Γ. Κολοκοτρώνης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ