Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπουργικά... «αντίποινα»;

Για «αντίποινα» καταγγέλλει, ουσιαστικά, το Ελληνικό τμήμα του ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) τον υπουργό Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλο, με αφορμή τα ψηφίσματα της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του φορέα τον περασμένο Γενάρη.

Θυμίζουμε, ότι η ΓΣ του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS ενέκρινε δύο ψηφίσματα, στα οποία καταγγέλλεται ο υπουργός Πολιτισμού για τους χειρισμούς του στο θέμα της κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, για τους ανεπιτυχείς χειρισμούς του στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και για το συνεχιζόμενο οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στο Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS, ακριβώς επειδή «δεν το ελέγχει και το οποίο έχει αντιταχθεί σε πολλές ενέργειες του υπουργού Πολιτισμού».

«Αμεση ήταν η προεκλογική ανταπόκριση του υπουργού» σημειώνει ο φορέας, αφού: «α) Δεν προήγαγε στο βαθμό του διευθυντή δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ICOMOS, που είναι καταξιωμένοι και με μεγάλη εμπειρία υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, προάγοντας άλλους με "άγνωστα" κριτήρια και β) Μετέθεσε δυσμενώς στην επαρχία, δυο άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ICOMOS, που είναι επίσης υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, σε εφαρμογή των "ίδιων" κριτηρίων. Το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS εκφράζει τη βαθιά λύπη του διότι η Ελλάς έχει τον εν λόγω Υπουργό Πολιτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του φορέα, Νίκος Αγριαντώνης, εκ μέρους του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ