Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Οσο κι αν προσπαθεί η αμερικανική ηγεσία με ποινές και απαγορεύσεις να αποσιωπήσει την πραγματικότητα, αυτή δεν αλλάζει. Οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες δεν είναι απλά νούμερα, που ανακοινώνονται και καταχωρούνται ως στατιστικά στοιχεία «εύλογων απωλειών».

Καθώς από την έναρξη της εισβολής συμπληρώνεται ένας χρόνος, όπως γράφει στην ιστοσελίδα της - από όπου και η φωτογραφία - η αμερικανική «baltimorsun», η αεροπορική βάση του Dover είναι έτοιμη να εκπληρώσει ένα «ιερό καθήκον»: Να παραδώσει στους οικείους τους για ταφή τα πτώματα των στρατιωτών και διάφορων ιδιωτικών «υπαλλήλων» που βοηθούν τα στρατεύματα κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μέχρι τώρα από την εν λόγω βάση - νεκροτομείο, έχουν περάσει περισσότερα από 500 πτώματα, που, μετά από τις σχετικές μακάβριες μεταθανάτιες ιατρικές διαδικασίες, παραδόθηκαν στις οικογένειές τους, τυλιγμένα στην αμερικανική σημαία, για ταφή, μακριά από τηλεοπτικές κάμερες. Βλέπετε, στην Αμερική, οι «ήρωες» έχουν κάποια σχετική αξία όταν είναι ζωντανοί. Οι νεκροί κάνουν κακό στη δημοφιλία του Προέδρου. Ασε, που δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο «δίκαιος» ήταν ο λόγος που «ρίσκαραν» τη ζωή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ