Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
... «Εξηγήσεις» για την αποπομπή

ΜΟΣΧΑ.--

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιχείρησε χτες να δικαιολογήσει την αποπομπή της κυβέρνησης του Μιχαήλ Κασιάνοφ υποστηρίζοντας ότι ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μάρτη οφείλει να παρουσιάσει από τώρα στο λαό το πρόσωπο που θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.

Επίσης ο Πούτιν υποστήριξε ότι η αποπομπή αυτή θα του εξοικονομήσει και χρόνο μετά τη μάλλον βέβαιη επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα. Σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, η κυβέρνηση πρέπει να διαλυθεί μετά την εκλογή του νέου προέδρου. Ανακοινώνοντας εκ των προτέρων την παύση της κυβέρνησης και παρουσιάζοντας τη νέα, η ορκωμοσία της οποίας γίνεται πολλές βδομάδες μετά τις εκλογές, ο Πούτιν θεωρεί ότι θα κερδίσει περισσότερους από τρεις μήνες.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως δεν ανακοίνωσε ούτε χτες το όνομα του νέου πρωθυπουργού, ενώ οι ρωσικές εφημερίδες αναφερόμενες στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σχολίασαν ότι με την κίνηση αυτή ο Πούτιν είπε οριστικό αντίο «στην εποχή Γέλτσιν». Η «Ιζβέστια» εκτίμησε μάλιστα ότι ο νέος πρωθυπουργός θα είναι ο διάδοχος που θα επιλέξει ο Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ