Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ-ΚΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
«Διεθνιστική αλληλεγγύη»

Εκκληση προς όλες τις επαναστατικές, κομμουνιστικές και προοδευτικές οργανώσεις εκ μέρους του ΚΚ και της ΚΝ Βενεζουέλας για επαγρύπνηση και διεθνιστική αλληλεγγύη

Για τη νέα επίθεση και την «ένταση των αντιδραστικών ενεργειών, που κατευθύνονται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στην επιχείρησή του εκ νέου να τερματίσει τη διαδικασία αλλαγών που προωθούνται στη Βενεζουέλα υπό την ηγεσία του Ούγο Τσάβες Φρίας», κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και η Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, που καλούν παράλληλα όλες τις επαναστατικές, κομμουνιστικές και προοδευτικές οργανώσεις να επαγρυπνούν και κυρίως να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς την Μπολιβαριανή επανάσταση με διαδηλώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πιθανότητα η διαδικασία στη Βενεζουέλα να είναι επιτυχής και ειδικά υπό το πρίσμα της συσπείρωσης και του συντονισμού των δυνάμεων της αμερικανικής υποηπείρου προκειμένου να τερματίσουν την εφαρμογή των σχεδίων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού (ALCA, Σχέδιο Κολομβία κλπ.), μία επέμβαση, έμμεσα ή άμεσα, δεν μπορεί να αποκλειστεί, «ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την προϊστορία και τη μακρά λίστα των επεμβάσεων στην Αμερική μας εκ μέρους του ιμπεριαλισμού». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το δημοψήφισμα και κυρίως η συνωμοσία για το δημοψήφισμα είναι η προσπάθεια να εφαρμοστεί και στη Βενεζουέλα το μοντέλο που εφαρμόστηκε και στη Νικαράγουα(...). Ολες οι αντιδραστικές δυνάμεις στόχο έχουν να επιβάλουν ένα δημοψήφισμα ή να δημιουργήσουν μία κρίση διεθνών διαστάσεων ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να ηγηθούν μίας επέμβασης για να "αποκαταστήσουν την τάξη και την ειρήνη" στη Βενεζουέλα».

Εκτός των προσπαθειών να εκβιάσουν το δημοψήφισμα προσπαθώντας να πλήξουν τη νομιμότητα και την εγκυρότητα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, πριν αυτό ανακοινώσει την απόφαση μετά την προσεκτική εξέταση της εγκυρότητας των υπογραφών που έχουν συλλεχτεί εκ μέρους της αντιπολίτευσης, προχωρούν και σε μια σειρά άλλων ενεργειών. Οπως «σαμποτάζ, τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονικές απόπειρες κατά του Προέδρου και άλλων πολιτικών και λαϊκών ηγετών, ενέργειες που θα προκαλέσουν μία έμμεση ή άμεση επέμβαση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε έτοιμοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε άλλη μία επίθεση και σίγουροι ότι θα νικήσουμε ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο των νέων συγκυριών και συσχετισμών των δυνάμεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (...). Δίνουμε ραντεβού όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν την Μπολιβαριανή επανάσταση στην πρώτη συγκέντρωση στις 29 του Φλεβάρη». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε κρίσιμης σημασίας τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις διεθνούς αλληλεγγύης κατά της προσπάθειας ιμπεριαλιστικής επέμβασης». Η μεγάλη συγκέντρωση της 29ης του Φλεβάρη μπορεί να λάβει χώρα στη Βενεζουέλα, όμως ανάλογες διαδηλώσεις προετοιμάζονται σε ΗΠΑ, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, ενώ προτείνεται ο μήνας Απρίλης να είναι μήνας διεθνιστικής αλληλεγγύης παγκοσμίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ