Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΗΣ «ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 40 υπερήλικες με χρόνιες παθήσεις, τρόφιμοι της «Κωστοπούλειας Στέγης» στην πόλη των Σερρών, ενώ το φάσμα της απόλυσης αντιμετωπίζουν 20 εργαζόμενοι του Ιδρύματος.

Αιτία είναι η άρνηση του ΟΓΑ να καταβάλει το ποσό των 550.000 ευρώ που οφείλει στο Ιδρυμα, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Οργανισμός με τη διοίκηση του γηροκομείου. Συγκεκριμένα, ο ΟΓΑ είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ημερήσιο νοσήλιο για κάθε τρόφιμο της νέας πτέρυγας για την περίθαλψη χρόνια πασχόντων που επρόκειτο να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο Ιδρυμα. Η διοίκηση του γηροκομείου από την πλευρά της, βασιζόμενη στην υπόσχεση του Οργανισμού, προχώρησε σε εκποίηση ακίνητης περιουσίας και σε τραπεζικό δάνειο. Κι ενώ τέθηκε σε λειτουργία η νέα πτέρυγα, ο ΟΓΑ κατέβαλε μόνο ένα μέρος του ποσού με αποτέλεσμα η διοίκηση του Ιδρύματος να εκπέμπει δραματική έκκληση να δοθούν τα χρεωστούμενα, αλλιώς, προειδοποιεί, η μονάδα κινδυνεύει να κλείσει.

Μάλιστα, εξαιτίας των οφειλών του γηροκομείου υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία και της πρώτης παλιότερης πτέρυγας και να βρεθούν τελικά στο δρόμο ενενήντα τρόφιμοι και σαράντα εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ