Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέα ρατσιστική δολοφονία

Σε έκκληση κατέφυγε το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας προς τις διευθύνσεις των ρωσικών ΑΕΙ μετά τη νέα δολοφονία ξένου φοιτητή της Κρατικής Ιατρικής Ακαδημίας στην πόλη Βορόνεζ.

Οπως μεταδίδει η εφημερίδα «Γκαζέτα» στις 21 Φλεβάρη στο Βορόνεζ δολοφονήθηκε η Αμαρού Αντονιού Λίμα από τη Γουινέα, φοιτήτρια της παραπάνω Ακαδημίας. Οπως σημειώνεται, το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση των ξένων φοιτητών στο Βορόνεζ. Στις 24 Φλεβάρη οι ξένοι φοιτητές πραγματοποίησαν αυθόρμητο συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία των τοπικών αρχών να εξασφαλίσουν την ασφαλή διαμονή τους στην πόλη. Την άλλη μέρα περίπου 100 ξένοι φοιτητές έκαναν αποχή από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τα λόγια του Βίκτορ Πετρένκο, υποδιευθυντή της διεύθυνσης διεθνούς εκπαίδευσης και συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας της Ρωσίας, η κατάσταση σχετικά με τη δολοφονία θα εξεταστεί μεταξύ των αντιπροσώπων του υπουργείου και των τοπικών αρχών καθώς και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ