Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Αντιμέτωποι με «βιομηχανία διώξεων»

Στο δικαστήριο οδηγούνται την ερχόμενη Τρίτη 2 Μάρτη τέσσερις εκπαιδευτικοί - εργαζόμενοι σε φροντιστήρια, μεταξύ των οποίων δύο μέλη του ΔΣ του σωματείου, ύστερα από μήνυση του Μ. Χαρίση, ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στη Μεταμόρφωση Αττικής και μέλους του ΔΣ της εργοδοτικής ένωσης ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ν. Αττικής (ΕΣΙΦΜΕΑ).

Η «βιομηχανία διώξεων», την οποία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), ξεκίνησε όταν καθηγήτρια - εργαζόμενη στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, μετά από χρόνια ανασφάλιστης εργασίας, προσέφυγε στο τοπικό ΙΚΑ για να διεκδικήσει τα ασφαλιστικά της δικαιώματα. Ακολούθησαν μηνύσεις του ίδιου φροντιστηριάρχη ενάντια στη συγκεκριμένη καθηγήτρια και στους τρεις μάρτυρες που προσήλθαν στην αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον ΣΕΦΚ, πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο σωματείο, που «απειλεί να καταστήσει προβληματική τη διεκδίκηση αυτής έστω της κουτσουρεμένης ασφάλισης που λαμβάνουν οι καθηγητές των φροντιστηρίων». Οι διώξεις έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό της εργασίας χωρίς δικαιώματα για πολλούς από τους καθηγητές των φροντιστηρίων, ενώ, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΦΚ, έρχονται και νέες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, ύστερα από συμφωνία ΟΕΦΕ και υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ρυθμίσεις που θα εντάσσουν τους καθηγητές, που εργάζονται σε περισσότερα από ένα φροντιστήρια, στο ΤΕΒΕ.

Ψήφισμα συμπαράστασης στο ΔΣ του ΣΕΦΚ, στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού και στους εργαζόμενους στα φροντιστήρια που διώκονται για συνδικαλιστική δράση, εξέδωσε χτες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «οι μηνύσεις από πλευράς της εργοδοσίας αποσκοπούν στη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, στην οικονομική εξάντληση του Σωματείου, στη λογοκρισία του συνδικαλιστικού εντύπου, στην ποινικοποίηση των αγώνων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις καθηγητών στα φροντιστήρια (2005-06-14 00:00:00.0)
Σε αμφισβήτηση οι συλλογικές συμβάσεις (2005-06-01 00:00:00.0)
Αναβολή δίκης εκπαιδευτικών (2004-03-03 00:00:00.0)
Δικάζονται σήμερα τέσσερις εκπαιδευτικοί (2004-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ