Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μουσικές «διαδρομές»

Ο Διονύσης Τσακνής συνεχίζει τις μουσικές του «διηγήσεις», σήμερα και αύριο, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, τηλ. 210.5203.661). Προσφέρει ένα τρίωρο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια - δικά του και άλλων συνθετών - από την ελληνική και ξένη δισκογραφία, και βεβαίως τραγούδια του νέου δίσκου του «Μια ζωή αλλού». Περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, όπου ο Δ. Τσακνής μελοποιεί, εκτός από δικούς του, και στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Δημοπούλου, Οδυσσέα Ιωάννου, ενώ υπάρχει και ένα τραγούδι σε στίχους - μουσική του Σωκράτη Μάλαμα. Δημιουργίες, που χαρακτηρίζονται από ουσιαστικό, ευαίσθητο, πολιτικό λόγο και από μουσική που συγκινεί. Τον αγαπημένο τραγουδοποποιό συνοδεύει στο τραγούδι η Ελισάβετ Αφεντάκη.

  • Ολοκληρώνονται αύριο οι μουσικές παραστάσεις του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, 210.9316.101), με τους Ευρυδίκη, «Οναρ», Τάνια Κικίδη, Ελεάνα Ζ. και Γιάννη Κωνσταντινίδη. Από τις 12/3 θα ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης.
  • Τα «Κίτρινα Ποδήλατα» (Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς), παρουσιάζουν τραγούδια από τους τρεις δίσκους τους, σήμερα και αύριο, στη σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λ.Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι).
  • Ο Ψαραντώνης καταθέτει κομμάτια της αδάμαστης κρητικής ψυχής του και σκορπά δυνατές συγκινήσεις, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).
  • Ο Αργεντινός κιθαρίστας Hernan Romero ξεκινά σήμερα τις εμφανίσεις του, στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου για μια εβδομάδα θα ξεδιπλώνει τη μουσική του - όμορφη ανάμειξη του φλαμένκο με την τζαζ. Τα «χρώματα» του τσιγγάνικου φλαμένκο, της Ανατολής και της Μεσογείου, οι λάτιν ρυθμοί, οι λαϊκές ρίζες αλλά και η επίδραση της κλασικής μουσικής είναι στοιχεία της μουσικής του H. Romero, που θα εμφανιστεί πλαισιωμένος από αξιόλογους μουσικούς και μια χορεύτρια φλαμένκο.
  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύππου 37), όπου εκτός από γνωστά κομμάτια του παρουσιάζει και τον καινούριο δίσκο του «Δίψα». Μαζί του, σήμερα και αύριο, «συμμαχεί» επί σκηνής ο συνθέτης - τραγουδιστής Μάνος Πυροβολάκης και ο Οδυσσέας Τσάκαλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ