Τρίτη 9 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μετεκλογικές πρεμιέρες
«Ιερός γάμος» στο θέατρο «Πολιτεία»
«Ιερός γάμος» στο θέατρο «Πολιτεία»
  • Πρεμιέρα, αύριο, στο θέατρο «Προσκήνιο» με το έργο του Βασίλη Αλεξάκη «Εγώ δεν», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, σκηνικά - κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου, επιμέλεια ήχου Γιώργου Χελιδονίδη. Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Μαζί του η Βασιλική Κυπραίου. Πρόκειται για τέσσερις μονολόγους συνολικής διάρκειας 55 λεπτών.
  • Ο Αρης Ρέτσος παρουσιάζει στο θέατρο «Πορεία» (σήμερα, στις 16, 23 και 30 Μάρτη) την παράσταση «Ρυθμός και Μέτρο στον Σοφοκλή», που βασίζεται στη μετρική εκτέλεση των κειμένων (των αρχαίων χορικών και του νεοελληνικού). Ακούγονται αποσπάσματα από τα έργα: «Οιδίπους Τύραννος» (Οιδίπους, Τειρεσίας, Κρέων), «Αντιγόνη» (Αγγελιοφόρος, Τειρεσίας), «Αίας». Τα χορικά ακούγονται στο πρωτότυπο, ενώ οι διάλογοι, οι μονόλογοι και οι στροφές - αντιστροφές στα νεοελληνικά. Η παράσταση (αποτελεί το κλείσιμο μιας δεκάχρονης εργασίας του Αρη Ρέτσου στην τραγωδία), επικεντρώνεται στη μεταφορά του ρυθμού και της δύναμης του αρχαίου λόγου στη σημερινή γλώσσα.
  • Μετά τη «Νύχτα του τράγου», η έρευνα του σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη στρέφεται στο φαινόμενο του αναχωρητισμού, στη μυστικιστική ζωή των ερημιτών. Ετσι την Κυριακή, στο θέατρο «Πολιτεία», ανεβαίνει ο «Ιερός γάμος», σε σύνθεση -σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά - κοστούμια Ερσης Δρίνη, μουσική διδασκαλία - επιμέλεια Μάρθας Φριντζήλα, κίνηση Δημήτρη Σωτηρίου. Παίζουν: Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Σωτηρίου, Ελένη Ουζουνίδου, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Κατερίνα Αλεξάκη, Σάντρα Τσιλιγγερίδου και ο μουσικός Γιώργος Διαμαντόπουλος. Πρόκειται για σκηνική σύνθεση που συνδυάζει ένα κείμενο του Φώτη Κόντογλου με εδάφια από τα συναξάρια των Αγίων, από τη Βίβλο και τον Μπέκετ. Επτά άνθρωποι περπατούν σε τοπία λαϊκού υπερρεαλισμού.
  • Ενα υπαρξιακό θρίλερ, το έργο του σύγχρονου Γερμανού συγγραφέα Αλμπερτ Οστερμάγερ «Ηρθε η ώρα. - Τομή», παρουσιάζει η ομάδα «Θέατρο Δωματίου», στο θέατρο «Χοροροές», σε σκηνοθεσία, σκηνικά - κοστούμια - φωτισμούς της Αννας Μπρούσκου, μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα, μουσική του Νίκου Πατρελάκη, βίντεο αρτ της Μαρίας Αθανασοπούλου. Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Σταύρος Λίτινας, Χρήστος Λύγκας, Αντζελα Μπρούσκου.
  • Το έργο του Νιλ Λαμπιούτ «Η μορφή των πραγμάτων» παρουσιάζεται στο θέατρο «Κιβωτός» σε σκηνοθεσία Αλέξη Γεωργούλη, μετάφραση Θεοφανίας Παπαθωμά, σκηνικά - κοστούμια των Ελένης Σπρούλια - Ναταλί Μακρυγιάννη, η μουσική του Γιάννη Μακρίδη. Παίζουν: Λήδα Ματσάγγου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Σαράντος Γιωγλερής, Μαίρη Ακριβοπούλου. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τρίτη (9 μ.μ.) και Παρασκευή μεταμεσονύκτια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (2017-04-15 00:00:00.0)
Νέες θεατρικές «προσκλήσεις» (2010-04-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για χειμώνα (2009-08-14 00:00:00.0)
50χρονο το Φεστιβάλ Φιλίππων (2007-06-29 00:00:00.0)
Κωμική « Ελένη» και άλλες πρεμιέρες (2004-03-03 00:00:00.0)
Εντός και εκτός (2001-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ