Τρίτη 9 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - ΗΠΑ
Κατασχέθηκε «Μπόινγκ» με μισθοφόρους και στρατιωτικό υλικό...

ΧΑΡΑΡΕ.- «Λαβράκι» ανακοίνωσαν χτες πως εντόπισαν οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Κέμπο Μοχάντι, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «Μπόινγκ 727-100» που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Χαράρε την Κυριακή μετέφερε, αντί δεδηλωμένου φορτίου και προσωπικού, 64 άτομα, κατά πάσα πιθανότητα μισθοφόροι «διαφόρων εθνικοτήτων» και στρατιωτικό υλικό!

«Το αεροσκάφος μετέφερε στην πραγματικότητα 64 ύποπτους μισθοφόρους διαφόρων εθνικοτήτων... Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν πως στο αεροσκάφος βρισκόταν στρατιωτικό υλικό», δήλωσε ο υπουργός, που υπογράμμισε πως διενεργούνται έρευνες για την εξακρίβωση της «πραγματικής ταυτότητας των επιβαινόντων και τον τελικό σκοπό της αποστολής τους».

Πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων υποστήριζαν πως ήδη το αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε παρακείμενη (του αεροδρομίου της Χαράρε) στρατιωτική βάση.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ζιμπάμπουε προφασίστηκε άγνοια για το συμβάν, το οποίο εντούτοις ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε. Αρκέστηκε πάντως να προσθέσει πως η πρεσβεία είναι σε επαφή με τους αρμόδιους αξιωματούχους της χώρας «για περαιτέρω λεπτομέρειες»...

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως το 1999 οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου της Χαράρε συνέλαβαν τρεις Αμερικανούς μισθοφόρους που επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος της εταιρίας «Swissair», μεταφέροντας στις αποσκευές τους πάνω από 20 αυτόματα πιστόλια και πυροβόλα! Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο όπου ισχυρίστηκαν πως τα όπλα τα είχαν για... αυτοάμυνα. Τελικώς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οκτώ μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ