Τρίτη 9 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οργιο προπαγάνδας αλά «αμερικάνα»

Από τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή των οπαδών της λεγόμενης αντιπολίτευσης
Από τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή των οπαδών της λεγόμενης αντιπολίτευσης
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Καθώς περνούν οι ημέρες από τη «μεγαλειώδη διαδήλωση εναντίον του Τσάβες», ολοένα και νέα στοιχεία συνθέτουν την αληθινή εικόνα, η οποία απέχει παρασάγγας από την εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα διεθνή ΜΜΕ...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ανεξάρτητα μέσα, τα ιδιωτικά κανάλια που μετέδιδαν τις εικόνες έκαναν χρήση των εικόνων από πρότερες διαδηλώσεις όχι της «αντιπολίτευσης» αλλά του Τσάβες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές της «αντιπολίτευσης» είχαν αντικαταστήσει το κοντάρι στις σημαίες που έφεραν με μπαστούνια του γκολφ, σωλήνες αλουμινίου ή άλλοι μεταλλικοί σωλήνες. Παράλληλα, τα μέλη της Εθνοφρουράς, έχουν κατάσχει τόνους εκρηκτικών και όπλων παντός είδους, που βρίσκονταν στα χέρια της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προκληθεί αιματοχυσία και να κατηγορηθεί η κυβέρνησης Τσάβες για τη «βίαιη καταστολή», ενώ στελέχη τους βγαίνουν στα κανάλια κατηγορώντας την κυβέρνηση για βασανιστήρια κατά τη διάρκεια των συλλήψεών τους από την αστυνομία, ζητώντας την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και των «ανθρωπιστικών οργανώσεων»!

Οσο για την ίδια τη διαδήλωση σκόρπιοι στη λεωφόρο Libertador, περισσότεροι οι αστυνομικοί από τον κόσμο. Μπροστά από την κεντρική εξέδρα ελάχιστος κόσμος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι βρισκόμαστε στο μέσον μίας οργανωμένης εκστρατείας υπονόμευσης με οργανωμένες ένοπλες ομάδες, οπλισμένες με στρατιωτικό εξοπλισμό με τη στήριξη της Μητροπολιτικής αστυνομίας και με στρατηγική που έχει εκπονηθεί στην Ουάσιγκτον», τόνισε ο Πρόεδρος Τσάβες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το «Vheadline», και έδωσε στη δημοσιότητα σειρά ντοκουμέντων όπου τα στελέχη της αντιπολίτευσης πυροβολούν στο ψαχνό με οπλοπολυβόλα και άλλα τουφέκια. «Προσπαθούν να επαναλάβουν το σχέδιο Αϊτή», προειδοποιώντας: «Εδώ, στη Βενεζουέλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπλαγούν, εάν το επιχειρήσουν»... «Τι προσπαθεί να κάνει η Ουάσιγκτον; Να αποσταθεροποιήσει την πιο ασφαλή πηγή πετρελαίου που έχει; Δεν κατανοώ τη συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπους... εάν με απαγάγουν ή δολοφονήσουν, οι σύντροφοί μου θα αντισταθούν με οποιοδήποτε μέσο έχουν, ξεκινώντας εκατονταετή πόλεμο με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό... όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά σε όλη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική».

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Universal» ο αρχηγός του Νότιου στρατηγείου των αμερικανικών δυνάμεων, στρατηγός Τζέιμς Χιλ, για άλλη μία φορά κατηγορεί τη Βενεζουέλα περί «ολιγωρίας στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας», αναφερόμενος εκ νέου στη «δραματική αύξηση αράβων, ειδικά νέων μουσουλμάνων, στο νησί Μαργαρίτα τα τελευταία δύο χρόνια». Επίσης, ο Χιλ μιλώντας στο Business Power Forum 2004, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθύτατα για την αυξανόμενη παρουσία αράβων εξτρεμιστών τόσο στη Βενεζουέλα, όσο και στην τρισυνοριακή περιοχή, μεταξύ Αργεντινής, Ουρουγουάης και Βραζιλίας», καταλήγοντας δυσοίωνα και απειλητικά ότι σύμφωνα με τις στατιστικές περισσότερα από 6 εκατομμύρια άνθρωποι με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή ζουν στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ