Τρίτη 11 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αχαρες οι παιδικές χαρές

Το 81% των παιδικών χαρών αξιολογήθηκαν ως κακές και επικίνδυνες από ομάδα φοιτητών της Ιατρικής, που έκαναν έρευνα σε 139 παιδικές χαρές της Αθήνας και των προαστίων.

Η ομάδα των φοιτητών είχε αυτή την πρωτοβουλία λίγους μήνες μετά το τραγικό συμβάν όπου ένα παιδάκι έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από κακώς συντηρημένη καγκελόπορτα. Ακόμα, οι φοιτητές βρήκαν ότι 5% των παιδικών χαρών ήταν ανεκτές και 14% ήταν μέτριες.

Οι φοιτητές εντόπισαν ότι η επικινδυνότητα των παιδικών χαρών οφείλεται στην κακή κατασκευή και στην ελλιπή συντήρηση. «Δεν υπάρχουν ακόμα προδιαγραφές για την κατασκευή παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα ο κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει εμπειρικά, χωρίς τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας, όργανα και παιγνίδια για τα παιδιά» υπογραμμίζουν οι φοιτητές και προτείνουν την ανάληψη της κατασκευής και συντήρησης των παιδικών χαρών από ειδική υπηρεσία των δήμων και όχι των υπουργείων, καθώς και το διορισμό ενός επιστάτη, που θα επιβλέπει την καθαριότητα και την ασφάλεια της παιδικής χαράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ