Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Από σήμερα ο νέος Ελληνας Επίτροπος

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε χτες στις Βρυξέλλες ότι ο πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας Ρομάνο Πρόντι έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου και ότι έλαβε γνώση της πρόθεσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης να προτείνει τον κ. Σταύρο Δήμα για τη θέση του νέου Ελληνα Επιτρόπου.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, στη σχετική επιστολή παραίτησής της η κυρία Διαμαντοπούλου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον πρόεδρο και τους συναδέλφους της για τη συνεργασία που είχαν προς όφελος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αναφερόμενος στον κύριο Δήμα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για έναν έμπειρο πολιτικό με κυβερνητική θητεία και βαθύ γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων και διευκρίνισε ότι ο κ. Πρόντι έχει ήδη ενημερώσει για το θέμα την Ιρλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η τυπική απόφαση για την αντικατάσταση του μέλους της Επιτροπής αναμένεται να ληφθεί σήμερα στη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ