Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Πολιτισμένα» πράγματα

Οι πρώην με τους νυν

ICON

Οι πρώην με τους νυν
Σε συναινετικό κλίμα έγινε χτες η τελετή παράδοσης του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΕΣΔΔΑ) από τον υπηρεσιακό υπουργό, Ν. Αλιβιζάτο στον Π. Παυλόπουλο. Μαζί με τον νέο υπουργό ΕΣΔΔΑ παρέλαβαν και οι δύο υφυπουργοί, Απ. Ανδρεουλάκος και Αθ. Νάκος. Ο πρώτος αναλαμβάνει τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και ο δεύτερος της Αυτοδιοίκησης.

Ο Π. Παυλόπουλος ζήτησε σκληρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ σε «ό,τι πιστεύει ότι κάνουμε λάθος» και επιβράβευση για «ό,τι θετικό γίνεται». Ο πρώην υφυπουργός Ν. Μπίστης διαβεβαίωσε για τη στήριξη του κόμματός του σε ό,τι θετικό γίνει, ενώ ο έτερος υφυπουργός Λ. Παπαδήμας αναφέρθηκε σε πολιτικές επιλογές του υπουργείου που είχαν πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας προφανώς ότι απάλλαξαν από αυτό το κόστος τη ΝΔ, καθώς αμφότερα τα κόμματα συναινούν στις κεντρικές πολιτικές επιλογές στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο, ο Π. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους τρεις στόχους της νέας ηγεσίας: Την επανίδρυση του κράτους. Την πάταξη της γραφειοκρατίας. Την αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση. Ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση θητείας για τους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, «δεν μπορεί να είναι κομματικά όργανα». Βέβαια, το γεγονός ότι διορίζονται από την κυβέρνηση τους καθιστά αυτόματα εντολοδόχους της κυβερνητικής πολιτικής στην Περιφέρεια. Επίσης ο νέος υπουργός είπε ότι πρέπει να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα χρήματα που της έχει παρακρατήσει η κεντρική εξουσία, χωρίς να διευκρινίσει πόσα αυτά είναι.

Τέλος, ο Π. Παυλόπουλος είπε πως οι ευρωεκλογές πρέπει να διεξαχθούν χωρίς τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Σχετικό φάκελο με τις όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στις 7 Μάρτη παρέδωσε στον νέο υπουργό ο Ν. Αλιβιζάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ