Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε ο κομμουνιστής Γιώργος Παυλής

Επαψε, από χτες στις 4 το μεσημέρι, να χτυπά η καρδιά του 85χρονου κομμουνιστή αγωνιστή Γιώργη Παυλή από το Καρλόβασι της Σάμου, όπου γεννήθηκε το 1919. Ο Γιώργος Παυλής άφησε την τελευταία του πνοή στον «Ευαγγελισμό», λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του και παρά την έντονη ιατρική φροντίδα, καθώς η υγεία του ήταν επιβαρυμένη δεν άντεξε το οξύ καρδιολογικό επεισόδιο που υπέστη. Η κηδεία του θα γίνει στο Καρλόβασι της Σάμου, τις επόμενες μέρες.

Ο Γιώργης Παυλής παλιός Οκνίτης, Μεσανατολίτης και Μακρονησιώτης. Είχε οργανωθεί στην ΟΚΝΕ και επί Μεταξά δικάστηκε σε εξορία στην Ανάφη με αναστολή, επειδή ήταν ανήλικος. Στην Κατοχή πήγε στη Μ. Ανατολή, όπου οι Εγγλέζοι ιμπεριαλιστές τον έκλεισαν στα σύρματα μαζί με τους άλλους αντιφασίστες. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα τον έστειλαν στη Μακρόνησο. Η ταλαιπωρία ήταν διαρκής μέχρι τη μεταπολίτευση. Τις τελευταίες δεκαετίες έζησε με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Παυλής έμεινε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του βοηθώντας αποφασιστικά το Κόμμα στις κρίσιμες στιγμές της κρίσης, στις αρχές του '90. Είχε βαθιά πίστη στο μαρξισμό - λενινισμό. Χαρακτηριστικό για την πίστη του στο κόμμα είναι το γεγονός πως, λίγο πριν πεθάνει, την περασμένη Παρασκευή, ο σύντροφος Γιώργος Παυλής προσέφερε στο ΚΚΕ, από το υστέρημά και τις οικονομίες του το ποσό των 5.870 ευρώ για τις προεκλογικές δαπάνες του Κόμματος και την ενίσχυση της ΚΝΕ αλλά και του «Ρ» και του «902» ισόποσα με 1.467,5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ