Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τις γυναίκες στο ΑΠΘ

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη χειραφέτηση της γυναίκας και την κατάκτηση της πραγματικής ισότητας, μετέφερε στις γυναίκες της Θεσσαλονίκης η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε χτες ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα η Θεοφανώ Παπαζήση, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, η Σάρα Εντουαρντς - Οικονομίδη, πρόξενος της Μ. Βρετανίας και η Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η Θεοφανώ Παπαζήση αναφερόμενη στο μήνυμα της 8ης Μάρτη, αφού θύμισε ότι η Μέρα της Γυναίκας είναι μέρα μνήμης για τις υφάντρες της Νέας Υόρκης, που το 1857 διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες δουλιάς και ισοτιμία στους μισθούς, επισήμανε: «Σήμερα, αποφάσεις όπως αυτές που αφορούν στη γενίκευση της πορνείας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μας θυμίζουν ότι οι γυναίκες έχουν ακόμα πολύ αγώνα μπροστά τους για να κερδίσουν τη θέση που τους ανήκει στην κοινωνία».

Η πρόξενος της Μ. Βρετανίας αρκέστηκε σ' ένα ευχολόγιο για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, προκρίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης! Στην ανεργία των γυναικών και στην ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της η Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου.

Παίρνοντας το λόγο η Σοφία Καλαντίδου επισήμανε ότι «οι καθημερινές γυναίκες είναι οι χιλιάδες ανώνυμες εργαζόμενες και άνεργες, αυτές που απολύονται όταν εγκυμονούν και δουλεύουν τέσσερις ώρες την ημέρα για 300 ευρώ το μήνα, χωρίς άλλα δικαιώματα. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, η γυναίκα δεν έχει τίποτα άλλο να αντιτάξει πέρα από το συλλογικό της αγώνα», κατέληξε η συνδικαλίστρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ