Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Κύριος με τα όλα του

Με «ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτησε χτες ο Ολυμπιακός τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού αν και αγωνίστηκε με μηδαμινές ελπίδες στο Παλέρμο κόντρα στη Γιουβέντους στάθηκε επάξια απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» επικρατώντας με 2-1. Με πολύ καλό «στήσιμο» έλεγχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού το χώρο του κέντρου και κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Ιταλία.

Αν και βρέθηκαν να χάνουν με το «καλησπέρα» με 1-0 χάρις στο γκολ του Κοβάσεβιτς ακριβώς 1` και 30`` μετά τη σέντρα, εντούτοις κάθε άλλο παρά παράτησαν το παιχνίδι. Πέρασαν στην αντεπίθεση και στο 38` κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζόρτζεβιτς. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που στο 81` κέρδισε πέναλτι και εκτελώντας το εύστοχα έδωσε στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη.

Οσον αφορά τη Γιουβέντους, οι πολλές αλλαγές του Αντζελότι και η υπεροψία των παικτών της λίγο έλειψε να της στοιχίσει... Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός του γκολ είχαν την ευκαιρία για κάποιο άλλο τέρμα, αλλά σε δύο περιπτώσεις σημάδεψαν τα δοκάρια (Παγκίνι 58` και Ζαμπράτα 81`) ενώ σε μια άλλη περίπτωση ο Ελευθερόπουλος είπε «όχι» στον Κοβάσεβιτς (77`). Από τον Ολυμπιακό εκτός του Τζόρτζεβτις, ξεχώρισαν ακόμα οι Πασσαλής και Κωστούλας (για ντεμπούτο σε Ευρώπη), ενώ από τη Γιουβέντους οι Κοβάσεβιτς, Εσνάιντερ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ραμπούλα, Φεράρα, Τουντόρ, Μίρκοβιτς, Μπιριντέλι, Ολίσε, Τακινάρντι (46` Πεσότο), Μπακίνι (74` Ζαμπράτα), Εσνάιντερ, Κοβάσεβιτς, Ντελ Πιέρο (61` Μοντέρο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αντζας, Αμανατίδης, Πουρσαϊτίδης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσαϊτίδης (46` Γιαννακόπουλος), Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61` Νινιάδης), Γκόγκιτς (72` Αλεξανδρής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ