Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Κλήρωση «παλούκι»

Μεγαθήρια όπως Γερμανία και Αγγλία θα βρεί στο δρόμο της η Εθνική ομάδα

Το ρόλο του... καμικάζι είναι αναγκασμένη να υποδυθεί στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου η Ελλάδα, μετά τη χτεσινή κλήρωση. Τα νέα από την Ιαπωνία είναι πολύ άσχημα, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον 9ο όμιλο μαζί με τις Γερμανία, Αγγλία. Και όσο και αν «η μπάλα είναι στρογγυλή», η παρουσία των δύο ισχυρότατων ομάδων κάνει το έργο των «γαλανόλευκων» να φαντάζει... αποστολή αυτοκτονίας. Τον όμιλο συμπληρώνουν Φιλανδία, Αλβανία που σαφώς είναι μικρότερης δυναμικότητας, αλλά όχι ευκαταφρόνητοι αντίπαλοι. Αλλωστε, η ομάδα της γειτονικής χώρας μάς στέρησε πολύτιμους βαθμούς στα προκριματικά του EURO 2000.

Πάντως, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Βασίλης Δανιήλ, παρά τον προβληματισμό του εστίασε σε μια άλλη παράμετρο. Χωρίς να παραγνωρίζει την πραγματικότητα, θέλησε να δώσει μια άλλη προοπτική: «Η κλήρωση δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή για μας. Αυτό που προέχει είναι να προετοιμαστούμε με προγραμματισμό και σοβαρότητα και να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει πάντα ως στόχο της να νικήσει κάθε αντίπαλο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα με υπευθυνότητα και αισιοδοξία, καθώς η κλήρωση αυτή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους. Και νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει ένα επιπρόσθετο κίνητρο στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να δημιουργήσει αίσθηση παγκοσμίως παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2002».

Μ' αισιοδοξία και αναφερόμενοι στη μεταξύ τους κόντρα υποδέχτηκαν την κλήρωση οι τεχνικοί Γερμανίας και Αγγλίας. Ο Ερικ Ρίμπεκ υποστήριξε πως είχε προαίσθημα για τ' αποτέλεσμα της κλήρωσης και πρόσθεσε: Δεν έχουμε παίξει ποτέ ως τώρα αντίπαλοι της Αγγλίας σε προκριματική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου και αυτή θα είναι η ευκαιρία για εμάς να αποδείξουμε την αξία μας». Από την άλλη, ο Κέβιν Κίγκαν είπε: «Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε τη Γερμανία. Χαρακτηριστικό στοιχείο των Γερμανών είναι πως βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε παιχνίδι. Δε θα έχουμε καμία δικαιολογία, θα πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί αυτοί πάντα αυτό κάνουν. Αβαντάζ για εμάς το ότι μιλώ τη γλώσσα εξαιτίας της τριετούς θητείας μου στο Αμβούργο. Στον όμιλό μας βρίσκονται επίσης η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Αλβανία. Θα είναι ένας ενδιαφέρον όμιλος. Το να πάμε στην Αλβανία θα είναι δύσκολο για εμάς. Η Ελλάδα τα πήγε αρκετά καλά στην προκριματική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000. Θα πρέπει όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι στη Γερμανία».

Στα τελικά προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου. Οι 9 δεύτερες μαζί με μια από την ασιατική ζώνη θα δώσουν αγώνες κατάταξης για πέντε ακόμα θέσεις. Οι όμιλοι της ευρωπαϊκής ζώνης είναι:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Γιουγκοσλαβία, Ρωσία, Ελβετία, Σλοβενία Λουξεμβούργο, Νήσοι Φερόε.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Πορτογαλία, ΕΪΡΕ, Κύπρος, Ανδόρα, Εσθονία.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Δανία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Βόρ. Ιρλανδία, Μάλτα.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Σουηδία, Τουρκία, Σλοβακία, FYROM, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Νορβηγία, Ουκρανία, Πολωνία, Ουαλία, Αρμενία, Λευκορωσία.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέλγιο, Σκοτία, Κροατία, Λετονία, Σαν Μαρίνο.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Αυστρία, Ισραήλ, Βοσνία, Λιχτενστάιν.

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Γεωργία.

9ος ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Αγγλία, ΕΛΛΑΣ, Φινλανδία, Αλβανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαμόγελα για άνδρες, παγίδες για γυναίκες (2017-10-13 00:00:00.0)
Δύσκολη κλήρωση για άνδρες (2011-10-06 00:00:00.0)
Σε βατό όμιλο η Ελλάδα (2010-02-09 00:00:00.0)
Κομβικό σημείο (2008-10-15 00:00:00.0)
Πέρασαν τα φαβορί (2008-07-29 00:00:00.0)
Κλήρωσε για τους "αδύνατους" (1999-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ