Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Αστυνομική βία σε συνδικαλιστή

Αστυνομικοί  χτύπησαν  και συνέλαβαν, χωρίς λόγο, τον πρόεδρο του σωματείου ΜΙΝΙΟΝ χτες το πρωί

Με γροθιές και κλοτσιές επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά χτες το πρωί αστυνομικοί εναντίον του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΜΙΝΙΟΝ, Γιώργου Πέρρου, καθώς περπατούσε στο δρόμο λίγα μέτρα μακριά από το ΜΙΝΙΟΝ. Χωρίς κανένα λόγο και καμία κατηγορία τον συνέλαβαν και σαν να ήταν κοινός εγκληματίας τον οδήγησαν στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα, στην οδό Σωκράτους!

Ο Γ. Πέρρος πήγαινε στο ΜΙΝΙΟΝ, επειδή είχε ενημερωθεί από τους εργαζόμενους ότι προμηθευτής του καταστήματος, με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πήγε να κατασχέσει εμπορεύματα. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος, εδώ και τρεις μήνες, που έχει κλείσει, περιφρουρούν το κατάστημα και τα εμπορεύματα με δική τους πρωτοβουλία, αντιδρώντας έτσι στην ανεργία που τους προτείνει η κυβέρνηση.

Στην τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών, αντέδρασαν άμεσα οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ, που μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως « Η τρομοκρατία δε θα περάσει», απαίτησαν την απελευθέρωση του προέδρου του σωματείου. Μετά από μία ώρα και την παρέμβαση δικηγόρου, ο Γ. Πέρρος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία. Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για την αδικαιολόγητη επίθεση και σύλληψη, ήταν η... εξακρίβωση στοιχείων!

«Εκείνο που έχουμε να δηλώσουμε σαν Σωματείο Ανέργων, πια, στο ΜΙΝΙΟΝ είναι τα εξής. Προχτές είχαμε συλλήψεις μαθητών και γονέων. Σήμερα έχουμε συλλήψεις συνδικαλιστών. Ο κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται χρησιμοποιώντας, αντιδραστικά, φασιστικά μέτρα για να βάλει στο «γύψο» το κίνημα μαθητικό ή συνδικαλιστικό, τόνισε μετά την απελευθέρωσή του ο Γ. Πέρρος.

Ο Παν. Σοφός, γραμματέας του ΕΚΑ και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, που βρέθηκε έξω από το 4ο Αστυνομικό Τμήμα τόνισε: «Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ακόμα γεγονός αυταρχισμού και τρομοκρατίας, σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ ως "συνήθης ύποπτος", χωρίς να υπάρχει κατηγορία, χωρίς να υπάρχει αδίκημα. Συνελήφθη, για να μπορέσει η εργοδοσία να περάσει τα σχέδιά της στην κατεύθυνση διάλυσης του ΜΙΝΙΟΝ όπως έχει προγραμματίσει και η ίδια η κυβέρνηση».

Τη σύλληψη, χωρίς κατηγορητήριο του προέδρου του Σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οπως τονίζει: «Η σύλληψη του προέδρου έγινε, γιατί, μαζί με τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ, αγωνίζεται - παλεύει - διεκδικεί, άρα σκέπτεται "ανατρεπτικά"». Συνεχίζοντας επισημαίνει πως «η σύλληψη έγινε καθ' υπόδειξη του υπουργού Εργασίας και της μεγαλοεργοδοσίας στο εμπόριο, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για χτύπημα του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ