Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Ταξικά στις κάλπες

Από αύριο Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα ψηφίζουν για νέα διοίκηση στο Συνδικάτο

Αύριο, Πέμπτη, ξεκινούν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία των κλάδων και για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν μέχρι και τη Δευτέρα 13 του Δεκέμβρη.

Με το σύνθημα «αντίσταση - αντεπίθεση τώρα» η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) καλεί τους εργαζόμενους στους κλάδους να δώσουν μαζικό «παρών» στις αρχαιρεσίες και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της.

«Απευθυνόμαστε - σημειώνει σε ανακοίνωσή της - στους εργαζόμενους με την περηφάνια των μαχητών που τίμησαν την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μας δώσατε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Παρά τις δυσκολίες που απορρέουν από την άγρια αντεργατική επίθεση που δέχονται και οι εργάτες, αλλά και τα συνδικάτα για να συμβιβαστούν, δε λυγίσαμε». Οπως επισημαίνει η παράταξη από τη θέση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδικάτου, έδρασε πρωτοπόρα όπου υπήρχαν προβλήματα και αν και παρουσίασε κενά και αδυναμίες, κινήθηκε πάντα στο δρόμο της ταξικής πάλης, της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Το κεφάλαιο - υπογραμμίζει - αρκετά χρόνια τώρα κατορθώνει να προωθεί τη στρατηγική του σε βάρος της εργατικής τάξης, έχοντας άξιους βοηθούς τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Συνυπεύθυνες - συνεχίζει - είναι και οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και οι παρατάξεις που τις απαρτίζουν (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») και γιατί δεν οργάνωσαν την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά κυρίως γιατί αποδέχονται τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΟΝΕ. Οπως σημειώνει, κεφάλαιο, κυβέρνηση και συνδικαλιστικές ηγεσίες επιστρατεύουν τις θεωρίες της «παραγωγικότητας», του «ρεαλισμού» κ.ά. για να βάλουν σε καλούπια τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να προσφέρουν και νέα προνόμια στους βιομηχάνους.

«Εμείς πορευόμαστε - τονίζει - το δικό μας μονόδρομο της ταξικής πάλης». Σημειώνοντας πως αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος, καταλήγει πως «η ΤΑΕΚΙΔΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπαλέψει τα σχέδια της εργοδοσίας, τα σχέδια όσων την υπηρετούν, αλλά η μόνη υπερδύναμη είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-12-06 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ (2011-09-07 00:00:00.0)
Ταξική ψήφο στις εκλογές (2008-10-07 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία (2007-05-03 00:00:00.0)
Αλλοι 17 στο δρόμο (2005-09-24 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η ΕΣΑΚ (1999-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ