Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ταξική ψήφο στις εκλογές

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής της Θεσσαλονίκης, για ένα συνδικάτο ταξικό και αγωνιστικό, όχι μεσαζόντων της εργοδοσίας, απευθύνει η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στους κλωστοϋφαντουργούς. Οι εκλογές από σήμερα έως τις 11 Οκτώβρη και από τις 14 έως 17 του μήνα θα γίνονται στο ΕΚΘ (3 μ.μ.-8 μ.μ.)

Οι αρχαιρεσίες γίνονται σε μία περίοδο που 110 εργαζόμενοι στα κλωστήρια ΛΑΝΑΡΑ (ΔΟΥΔΟΥ) βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Ιούνη, ενώ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, ύστερα από τις απολύσεις («εθελούσιες»), με την ευλογία του ΕΚΘ και τις πλειοψηφίες του Συνδικάτου, γίνεται μεταφορά του εργοστασίου στο Κιλκίς. Η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» σημειώνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ και καλεί τους κλωστοϋφαντουργούς να παλέψουν:

«Για συνδικάτο ταξικό - αγωνιστικό και όχι μεσάζοντα εργοδοτών. Για πάλη ενάντια στην ΕΕ που έχει ξεγράψει τον κλάδο στην Ελλάδα, αλλά και τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υποστηρίζουν. Ενταξη της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού σε έναν οικονομικό σχεδιασμό με την ευθύνη του κράτους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μόνιμη, πλήρη, σταθερή δουλειά για όλους. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες (5 χρόνια λιγότερα στα βαρέα - ανθυγιεινά που καταργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη συμφωνία της ΓΣΕΕ). Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πενθήμερο, 7ωρο, 35ωρο για όλους. Αποκλειστικά δημόσια Υγεία και Παιδεία για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ