Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
Ενας υπάλληλος για 1.000 επιχειρήσεις!

Την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» και την ανυπαρξία ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς του νομού, καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ), σε έγγραφό του προς το υπουργείο Απασχόλησης. Μόνο μέσα στο 2008, επισημαίνει, έχουν σημειωθεί επτά εργατικά «ατυχήματα», τα τρία από αυτά θανατηφόρα και τα άλλα τέσσερα με πολύ σοβαρά κατάγματα. Τα περισσότερα από αυτά σημειώθηκαν στο χώρο της οικοδομής και των τεχνικών έργων.

Το ΕΚΣ αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μόνο υπάλληλος στην Τεχνική Επιθεώρηση για ολόκληρο το νομό (περίπου 1.000 επιχειρήσεις και 6.000 εργαζόμενοι). Ακόμα τονίζει ότι παρά τις προειδοποιήσεις και τα αιτήματα που έχει κάνει για ενεργοποίηση των επιτροπών ελέγχου, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα. Το ΕΚΣ απαιτεί από το υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Τα τρία θανατηφόρα «ατυχήματα» που καταγράφηκαν στο νομό είναι τα εξής: Τον περασμένο Μάη, ο 57χρονος Μανώλης Μεταξάς, οδηγός φορτηγού, καταπλακώθηκε από μπούμα πλοίου, τον περασμένο Ιούνη, ο 52χρονος Κάρλος Γιάννης, χειριστής μηχανήματος, χτυπήθηκε από εξάρτημα του οχήματος που χειριζόταν, και την περασμένη Τετάρτη ο 29χρονος Δημήτρης Γιουτλάκης, οικοδόμος, έπεσε από σκαλωσιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ