Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την απεργία

Καθήκον η συμμετοχή για κάθε συνδικαλιστή, κάθε αγωνιστή εργαζόμενο. Διαμαρτυρία για τα ΒΑΕ το πρωί (10 π.μ., υπουργείο Απασχόλησης), από τις ταξικές δυνάμεις Αθήνας και Πειραιά

Για την απεργία στις 21 του Οκτώβρη προετοιμάζονται οι ταξικές Ομοσπονδίες
Για την απεργία στις 21 του Οκτώβρη προετοιμάζονται οι ταξικές Ομοσπονδίες
Με το βλέμμα στραμμένο στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 21 του Οκτώβρη και με δεδομένη την αναγκαιότητα να εκφραστεί μαζικά και ταξικά η αντίδραση των εργαζομένων στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώσει σήμερα πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης. Η κρισιμότητα και η σημασία της επερχόμενης μάχης καθιστούν επιτακτική τη συμμετοχή κάθε συνδικαλιστή, κάθε αγωνιστή εργαζόμενου στη σημερινή σύσκεψη, που θα γίνει στις 6 μ.μ. στο θέατρο «Ακάδημος».

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 21 του Οκτώβρη, μέρα που θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έχει καθοριστεί για τις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Με την κεντρική τους προκήρυξη, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους: «Να αντιπαλέψουμε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει το σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Να μην περάσει το έκτρωμα που προβλέπει την κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Να αντιταχθούμε στην πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΣΕ και των άλλων επιχειρήσεων. Να δυναμώσουμε την πάλη κατά της ανεργίας και των απολύσεων, της λιτότητας και της ακρίβειας, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Στο πλαίσιο των πολύμορφων παρεμβάσεων του ταξικού κινήματος μπροστά και στην απεργία, οι Γραμματείες Αθήνας και Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνουν σήμερα στις 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης για την επίθεση στα ΒΑΕ. Την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ενώ αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος), σε Συνέλευση καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ