Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Στις 23 Οκτώβρη θα διεξαχθούν (οι δεύτερες μετά την έναρξη της ΝΑΤΟικής κατοχής) βουλευτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε χτες ο ύπατος διοικητής του ΟΗΕ, Χάρι Χόλκερι.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Νικόλα Ραντοβάνοβιτς είναι το όνομα του πρώτου υπουργού Αμυνας που αποκτά η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, αφότου μετατράπηκε σε προτεκτοράτο ΟΗΕ-ΝΑΤΟ μετά τη συνθήκη Ντέιτον του '95. Η απόφαση για διορισμό υπουργού Αμυνας ελήφθη μόνον και μόνον για να προωθηθεί η μεσοπρόθεσμη ένταξη του Σεράγεβο στο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη»...

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ενορκη κατάθεση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τσικουνίμπι έδωσαν χτες οι 64 ξένοι ύποπτοι μισθοφόροι που συνελήφθησαν στις 7 του μήνα από τις αρχές της Ζιμπάμπουε με την κατηγορία σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης της Δυτικοαφρικανικής Γουινέας. Οι κρατούμενοι αναμένεται να παραπεμφθούν σε δικαστήριο της Χαράρε με τις κατηγορίες της παραβίασης της νομοθεσίας περί ξένων ανατρεπτικών οργανισμών, μετανάστευσης και οπλοφορίας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Επιστρέφουν, τελικά, στο Ιράν στις 27 Μάρτη, οι επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Η απόφαση αυτή έρχεται να ανατρέψει την αποχώρηση του Ιράν από τη ΔΕΑΕ, την περασμένη βδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σκληρό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε, επικρίνοντας το επίπεδο συνεργασίας του στις επιθεωρήσεις.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε κοιμητήριο της συριακής πρωτεύουσας θα ταφεί ο ηγέτης του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αμπού Αμπάς, που πέθανε, την περασμένη βδομάδα, κρατούμενος των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ. Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη μεταφορά της σωρού του στη Ραμάλα, όπως ζητήθηκε από την παλαιστινιακή ηγεσία, παρά τη θετική γνωμοδότηση των ΗΠΑ.

ΡΙΑΝΤ.-- Η σαουδαραβική πρωτεύουσα είναι ο πρώτος σταθμός περιοδείας που άρχισε, χτες, στις χώρες του Κόλπου ο Βρετανός ΥΠΕΞ, υπό άκρα μυστικότητα. Λίγο πριν την άφιξή του, σε ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν από τις αρχές ασφαλείας 2 καταζητούμενοι ως τρομοκράτες σε συνοικία του Ριάντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ