Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
«Σταδιακό»... άνοιγμα

Ούτε καν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό προκύπτει από χτεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη, στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, για να ενημερωθεί από τον διευθυντή του, Ν. Καλτσά, για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υφυπουργού, η επίσκεψη δεν έγινε για εθιμοτυπικούς λόγους, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο «είχε σαν στόχο να γίνει μία ευρεία ενημέρωση προκειμένου να βρούμε τρόπο, ώστε το μουσείο να είναι ανοιχτό στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων»! Στη συνέχεια... διαβεβαίωσε, ότι μόνο ένα μέρος του μουσείου θα είναι ανοιχτό και μάλιστα σταδιακά, αρχής γενομένης από το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Πάντως, ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έχουμε κατά νου να είμαστε προσεχτικοί, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι ήπιες και να προσέχουμε τη συντήρηση σε ό,τι αφορά γενικά τα του μουσείου». Δήλωση, η οποία ίσως παραπέμπει στις αντιδράσεις για τον τρόπο και το είδος των επεμβάσεων στο ΕΑΜ από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Ο σύλλογος, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε απευθύνει ανοιχτή επιστολή στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ ζητώντας την αλλαγή των μελετών, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους. Σημείωνε επίσης πως ενώ προσπάθησαν για μεγάλο διάστημα να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, αυτό «δεν έγινε δυνατό».

Ο Π. Τατούλης αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβασιούχων συντηρητών (κλαδικό τμήμα της... τεράστιας «στρατιάς» των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ) λέγοντας πως πρόκειται για «σημαντικό πρόβλημα», αλλά «θα δούμε τι θα κάνουμε». Τέλος, ο υφυπουργός είπε ότι θα ακολουθήσουν επισκέψεις του στα μουσεία των Δελφών, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ