Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 31ης ΜΑΡΤΗ
Στα χέρια των εργαζομένων η επιτυχία της

Στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του αγώνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

Από την πρόσφατη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την οργάνωση της απεργίας
Από την πρόσφατη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για την οργάνωση της απεργίας

Με στόχο στις 31 του Μάρτη να μη διαβεί κανένας εργαζόμενος πύλη εργασιακού χώρου, να μην πιάσει κανένας δουλιά και να παγώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα έχουν πάρει στα χέρια τους την οργάνωση και προετοιμασία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας.

Ετσι ώστε κάθε μέρα που περνά να μην πηγαίνει χαμένη και οι εργαζόμενοι να οργανώνουν οι ίδιοι την απεργία τους μέσα στους χώρους δουλιάς. Να συζητήσουν και να προβάλουν τα αιτήματά τους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Να συγκροτήσουν οι ίδιοι σε κάθε τόπο δουλιάς τις δικές τους απεργιακές επιτροπές και να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα τους. Να μπει το θέμα της απεργίας στις διοικήσεις των σωματείων, να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση συμμετοχής. Αλλωστε οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία πλέον στις πλάτες τους και ξέρουν ότι δεν έχουν άλλο δρόμο από τον οργανωμένο αγώνα ενάντια σε εργοδότες και κυβέρνηση, που τους εξασφαλίζουν πενιχρά μεροκάματα, που τσακίζουν τη ζωή τους και ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει.

Στα πλαίσια αυτά οι συνδικαλιστές και τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έχουν μπει στα γεμάτα στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας και με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις στους τόπους δουλιάς καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην απεργία. Να συμπορευτούν με τα ταξικά πανό του ΠΑΜΕ και πλημμυρίσουν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί για να κάνουν την απεργία βήμα κλιμάκωσης αγώνων για 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, 44 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 880 ευρώ κατώτερη σύνταξη και όλα τα υπόλοιπα αιτήματα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες τους.

Ξεχωριστές αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και έχουν ανακοινώσει μεταξύ άλλων: Ομοσπονδία Φαρμάκου, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας. Την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και σωματεία προγραμματίζουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις, με στόχο την προετοιμασία της απεργίας και πιο συγκεκριμένα:

  • Πρέβεζα: Σε σύσκεψη καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
  • Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας: Με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή η διοίκηση του Σωματείου, στις 6.30 μ.μ.
  • Αρκαδία: Σε σύσκεψη καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σήμερα Παρασκευή, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
  • Αργολίδα: Σε σύσκεψη καλεί αύριο Σάββατο η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο Μορφωτικό Σύλλογο της Νέας Κίου.
  • Ναύπακτος: Σε σύσκεψη καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ.
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου: Με στόχο τη μαζική και καλά προετοιμασμένη συμμετοχή στην απεργία συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου η διοίκηση του Σωματείου.
  • Λασίθι: Σε σύσκεψη καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 22 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.
  • Λακωνία: Σε σύσκεψη καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης.
  • Κεφαλονιά - Ιθάκη: Σε σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό δουλιάς καλεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 23 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΦΩΚΑ» στο Αργοστόλι.
  • Γιάννενα: Σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας καλεί το ΠΑΜΕ συνδικαλιστές και σωματεία τη Δευτέρα 22/3/04, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη συνδικάτων και φορέων της Αττικής (2018-05-15 00:00:00.0)
Συσκέψεις μπροστά στις απεργιακές μάχες (2016-11-13 00:00:00.0)
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την οργάνωσή της (2013-02-05 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την απεργία (2006-04-07 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ από τον Εβρο έως την Κρήτη (2005-12-04 00:00:00.0)
Συσκέψεις για συντονισμό της δράσης (2005-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ