Κυριακή 21 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «γροθιά» (!) του ιμπεριαλισμού

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα όλος ο κόσμος. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας βλάπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε το 2003 ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο, αποτυπώνοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αυτή η κατάσταση, βέβαια, δεν προέκυψε ...«κατά λάθος». Οι ίδιοι οι Αμερικανοί μάς είχαν προειδοποιήσει καταλλήλως: «Δεν πρέπει να αφήσουμε ρομαντικές ιδέες, όπως οι ατομικές ελευθερίες, να μας εμποδίσουν στον πόλεμό μας», έλεγε ο Τζον Ασκροφτ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον Οκτώβρη του 2001.

Οσο για τον Μ. Φιτζγουότερ, τον εκπρόσωπο Τύπου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο, το 1991, ήταν ακόμα πιο ωμός στις διατυπώσεις του: «Πιστεύω ότι ο πόλεμος αυτός θα απαιτήσει κατάργηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων», δήλωσε ένα μήνα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

***

Αραγε η ανθρωπότητα έχει δει όλες τις πλευρές της νεοταξίτικης πραγματικότητας; Η απάντηση είναι όχι.

Οπως καταγράφηκε στους «Asia Times» το Νοέμβρη του 2001, το μέλλον, όπως το επιθυμούν οι «νεο-γκεσταπίτες», περιγράφεται πλέον κάπως έτσι:

  • Στη «Wall Street Journal», τη ναυαρχίδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο χώρο του Τύπου, η γραμμή σειράς άρθρων είναι σαφής: Ζητούν την «αποικιοποίηση των παραστρατημένων εθνών» και προπαγανδίζουν: «Απάντηση στην τρομοκρατία; Αποικιοκρατία»...
  • Στους «Financial Times» τα άρθρα της ίδιας γραμμής δημοσιεύονται υπό τον ακόμα πιο εύγλωττο τίτλο: «Η ανάγκη για ένα Νέο Ιμπεριαλισμό».
  • Οσο για τους «New York Times», οι αναλύσεις που φιλοξενούν, κόβουν την ανάσα. Ιδού ένα δείγμα: «Η κρυφή γροθιά που κρατά τον κόσμο ασφαλή, ώστε να ανθούν οι τεχνολογίες του Σίλικον Βάλεϊ, ονομάζεται Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ, Αεροπορία, Ναυτικό και Σώμα Πεζοναυτών»...

Είναι επομένως προφανές: Ζούμε την πιο ανείπωτη βαρβαρότητα που έχει γνωρίσει ως τα σήμερα η ιστορία του ανθρώπινου γένους.`Η θα αντισταθούμε ή θα είμαστε τα επόμενα θύματά της.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ