Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
«Μήνυμα τρομοκρατίας προς τους λαούς»

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εν ψυχρώ δολοφονία του θρησκευτικού αρχηγού της "Χαμάς", Σέικ Αχμαντ Γιασίν από το κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ. Η νέα αυτή πρόκληση, που ανοίγει το δρόμο σε αλυσίδα αντιποίνων και έναν νέο «φαύλο κύκλο» αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή, δεν αφορά μόνο τον παλαιστινιακό λαό. Αποτελεί ένα μήνυμα τρομοκρατίας τόσο προς την παλαιστινιακή αντίσταση όσο και σε γειτονικούς λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Απόδειξη ότι η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με τα ευρύτερα σχέδια του ιμπεριαλισμού, αποτελεί το γεγονός ότι το νέο έγκλημα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής καλύπτεται πλήρως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και από άλλες δυνάμεις στην ΕΕ.

Με την όξυνση της κατάστασης αυτής οι ιμπεριαλιστές και τα περιφερειακά στηρίγματά τους, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, σηματοδοτούν τους λαούς που θα αποτελέσουν τους επόμενους στόχους τους.

Ο μαρτυρικός παλαιστινιακός λαός σήμερα βρίσκεται μπροστά στη γενοκτονία και στη φυσική εξόντωσή του. Εχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την έμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του. Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και υπογραμμίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση μπορεί να επέλθει με την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του 1967 και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης είναι και δικός μας αγώνας - Κοινός μας εχθρός είναι ο Ιμπεριαλισμός!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ