Κυριακή 16 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΙΜΟΛΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F1
Τρίτη συνεχόμενη νίκη Σουμάχερ

Η απόλυτη επικράτηση της Φεράρι επισφραγίστηκε με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του Μίχαελ Σουμάχερ στην Ιμολα. Η νίκη αυτή τη φορά ήρθε, πέρα από το ταλέντο του Γερμανού, και χάρη στην έξυπνη τακτική της «κόκκινης» ομάδας

Associated Press

Στα δοκιμαστικά του Σαββάτου η Μακλάρεν - Μερσεντές του Χάκινεν ήταν απόλυτα ταχύτερη δείχνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί στα ίσα. Ο Σουμάχερ κατάφερε πάντως να πάρει τη δεύτερη θέση, όντας ταχύτερος από τον Κούλθαρντ. Ο σταθερά ταχύς Μπαρικέλο έφερε την άλλη Φεράρι στην τέταρτη θέση.

Ο Χάκινεν έφυγε εύκολα μπροστά, αφού ο Σουμάχερ έχασε λίγο εξαιτίας ενός σπιναρίσματος στην εκκίνηση. Ο Μπαρικέλο κατάφερε να περάσει τον Κούλθαρντ έστω και οριακά. Οι δύο πρώτοι απομακρύνθηκαν και ήρθε η ώρα των πιτ-στοπ. Η απόλυτη οργάνωση της Φεράρι, που χαρακτηρίζει την ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια, επικράτησε και πάλι. Ο Σουμάχερ ξαναμπήκε στην πίστα πρώτος και μάλιστα με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Ο Χάκινεν πέρασε δεύτερος αφήνοντας πίσω του τους Κούλθαρντ και Μπαρικέλο. Ο συμπαθής οδηγός της Μακλάρεν κυνήγησε το Σουμάχερ χωρίς αποτέλεσμα. Ενθαρρυντικό για την ποιότητα των αγώνων ότι η Μακλάρεν βρίσκει σιγά - σιγά την αξιοπιστία της, αν και ο Χάκινεν δήλωσε ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε κάποια στιγμή να αποδίδει πολύ καλά και έδωσε την ευκαιρία στο Σουμάχερ να απομακρυνθεί.

Ο Γερμανός από την πλευρά του αν και έφθασε τους 30 βαθμούς σε 3 αγώνες ζήτησε συγγνώμη που έχασε την Pole - position.

Στη βαθμολογία η Φεράρι προηγείται με 39 βαθμούς στους κατασκευαστές, με τη Μακλάρεν να έχει μόλις δέκα. Στην Ιμολα ο Ζακ Βιλνέβ με τη ΒΑR πήρε την πέμπτη θέση, ενώ ο Μίκα Σάλο την έκτη, δίνοντας στη Σάουμπερ τον πρώτο της βαθμό. Επόμενο γκραν-πρι στο Σίλβερστοουν στις 23 Απρίλη.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ