Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες εργασίας

Στην κατάργηση της μονιμότητας, σε αυξήσεις πείνας και ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας μέσω της χειρότερης εκδοχής τους - του δουλεμπορίου εργαζομένων - προσανατολίζεται η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με τις προτάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με εκπροσώπους της ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Για τους 1.600 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που αυτή την περίοδο λήγουν σταδιακά συμβάσεις και πετιούνται στο δρόμο, η πρόταση της διοίκησης του ΟΤΕ όχι μόνο δεν τους εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλιά, αλλά τους επιφυλάσσει ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες εργασίας. Επίσης, η πρόταση αυτή δείχνει το παιχνίδι που έπαιζαν όλο αυτόν τον καιρό σε βάρος των συμβασιούχων οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Οι ηγεσίες αυτές απέναντι στο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση ισχυρίζονταν ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αποδοχή του αιτήματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΤΕ είπε ότι οι 350 εργαζόμενες καθαρίστριες θα προσληφθούν από τους εργολάβους, ενώ ένα μεγάλο μέρος των υπόλοιπων εργαζόμενων θα προσληφθούν, ουσιαστικά, από δουλεμπορικές εταιρίες που θα τους δανείζουν στον ΟΤΕ!!!

Σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2004, η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ πρότεινε αύξηση κατά 10%. Μια πρόταση που είναι πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων όπως τονίζουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΚ - ΟΤΕ, και οι οποίες διεκδικούν 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό. Ομως η διοίκηση του ΟΤΕ απέρριψε ακόμα και αυτήν την πρόταση της πλειοψηφίας, αντιπροτείνοντας αύξηση 1,4% για το 2004!!! Μάλιστα, προχωρώντας ακόμα παραπέρα είπε ότι για να υπογράψει ΣΣΕ θα πρέπει η ΟΜΕ - ΟΤΕ να αποδεχτεί την πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλα τα επίπεδα. Με την πρόταση αυτή, η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει την κατάργηση της μονιμότητας, αλλά και την εκμετάλλευση πιο φθηνού εργατικού δυναμικού, αφού οι αορίστου χρόνου δεν έχουν το ίδιο μισθολόγιο και μισθολογική εξέλιξη με τους μόνιμους. Η συνάντηση έληξε χωρίς αποτελέσματα, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση της ΟΜΕ - ΟΤΕ για τα συγκεκριμένα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ