Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
«Εξτρατζήδες» και ως απεργοσπάτες

Κατά την προσφιλή τακτική της η διοίκηση του ξενοδοχείου «Metropolitan» (πρώην «Χανδρής») προσπάθησε για ακόμα μια φορά να σπάσει απεργία. Ετσι, το βράδυ της Τρίτης η επιχείρηση προσέλαβε έναν «έξτρα» εργαζόμενο, δηλαδή εργαζόμενο για μια μέρα, παράνομα, ενώ άλλαξε και δυο ρεπό άλλων εργαζομένων, έτσι ώστε, με την έναρξη της απεργίας να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Να σημειωθεί δε, ότι ο «εξτρατζής» δούλευε, όπως μας κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Παπαγεωργίου, από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι τις 8 το πρωί της Τετάρτης. Μετά από καταγγελία δυο αστυνομικοί πήγαν στο ξενοδοχείο και κατέγραψαν τους απεργοσπάστες.

Χτες, μέρα της απεργίας, η επιχείρηση προσέλαβε παράνομα 38 «έξτρα» εργαζόμενους για να βγάλουν τη δουλιά! Η αστυνομία που και πάλι κλήθηκε στο ξενοδοχείο, έφυγε άπραγη, κάνοντας ουσιαστικά τα «στραβά μάτια». Η Επιθεώρηση Εργασίας από την άλλη, για ακόμα μια φορά δήλωσε αδυναμία στο να παρέμβει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το νέο αντεργατικό μοντέλο που προωθείται και η ενίσχυση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, εκτός από τη μετατροπή του εργάτη σε σκλάβου, αποτελεί και ένα δυνατό «όπλο» στα χέρια του κεφαλαίου για να χτυπάει και το δικαίωμα στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ