Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες στο ΚΘΒΕ

Δύο πρεμιέρες θα δοθούν από το ΚΘΒΕ στις 16 του Απρίλη. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών-Φουαγιέ θα παρουσιαστεί το «Ονείρου Οδύσσεια», ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για τα όνειρα, που βασίζεται στη σύνθεση επτά πρωτότυπων κειμένων των γνωστών νεοελλήνων συγγραφέων: Ρούλας Αλαβέρα, Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Ακη Δήμου, Δημήτρη Δημητριάδη, Μαρίας Πάουελ, Ελενας Πέγκα και Μαρλένας Πολιτοπούλου. Η σκηνοθεσία είναι της Χρύσας Καψούλη, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, τα σκηνικά - κοστούμια της Ερωφίλης Πολιτοπούλου, οι φωτισμοί της Σοφίας Καρακάντζα. Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Αικατερίνη Ανδριανάκη, Γιάννης Γκουντάρας, Σοφία Καρακάντζα, Βαγγέλης Μανιτάκης, Ορέστης Μεσοχωρίτης. Συμμετέχουν οι χορευτές: Φάνια Γρηγορίου, Κυριάκος Χατζηιωάννου.

Στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών ανεβαίνουν τα μονόπρακτα «Η βέρα - Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, σκηνικά Αννας - Μαρίας Αγγελίδου, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Κιουρτσίδη. Παίζουν: Φούλης Μπουντούρογλου, Κώστας Ιτσιος, Κώστας Χαλκιάς («Η βέρα») και Κώστας Σαντάς, Νίκος Κολοβός («Το τάβλι»). Στη «Βέρα», τρεις ηλικιωμένοι άντρες, που δε γνώρισαν τις χαρές της ζωής και του έρωτα συζητούν για τη Μαρία, μια νέα και όμορφη γυναίκα, η οποία είχε επισκεφθεί τον έναν από τους τρεις στο κοσμηματοπωλείο του, για να του παραγγείλει μία βέρα. Η Μαρία γίνεται γι' αυτούς η αφορμή για να βιώσουν με τη φαντασία τους ό,τι δεν έζησαν και ό,τι θα απαλύνει για λίγο τη μίζερη ζωή τους.

Παίζοντας μια παρτίδα «Τάβλι», ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην ήρωα της Αντίστασης και τώρα λαχειοπώλη, να λάβει μέρος σε μια κομπίνα που θα τους αποφέρει μεγάλο κέρδος και θα τους οδηγήσει στην «κορυφή της κοινωνίας». Πέντε χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα που συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Με χιούμορ και συμπάθεια για τους ήρωές του, ο Κεχαΐδης σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ελληνα, που, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, καταφεύγει στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ